Οι συνιστώσες γκρεμίζουν όσα συστηματικά με κόπο χτίζει ο Τσίπρας – Γεφύρι της Άρτας ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας διεξάγει ένα τιτάνιο αγώνα για να πείσει τους συντηρητικότερους ψηφοφόρους, τους δανειστές και τις αγορές ότι θα είναι ένας αριστερός μεν, αλλά αξιόπιστος συνομιλητής ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον διαφωνεί αλλά και το φωνάζει.

Την Τρίτη, δύο ακόμη περιστατικά προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των αντιφάσεων που δείχνουν ότι στο κόμμα της

αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσεις και συνιστώσες δεν συμφωνούν με τη στροφή στο ρεαλισμό που έχει υιοθετήσει η προεδρική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Αρχικά, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζήτησε «μονομερή διαγραφή του 70% του χρέους» επισημαίνοντας μάλιστα ότι «ο Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου το 2010 και αν το είχε κάνει σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης».

Κι αυτό λίγες μόλις ώρες μετά από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ με την οποία προσπάθησε σκληρά και συστηματικά να πείσει το ακροατήριό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτήσει μια θεσμική κυβέρνηση που ναι μεν θα διαπραγματευθεί σκληρά αλλά δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Η αντίφαση είναι προφανής και απόλυτη. Και γι' αυτό άλλωστε έσπευσε το προεδρικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει κατηγορηματικά τον κ. Κουρουμπλή λέγοντας ότι αυτά αποτελούν προσωπικές του απόψεις. Και συμπλήρωσαν ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές.

Λαφαζάνης: Μη μιλάτε με κερδοσκόπους

Και ενώ μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι απόψεις του κ. Κουρουμπλή είναι μεμονωμένες και άρα όχι ανησυχητικές προφανώς δεν ισχύει το ίδιο για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το Αριστερό του Ρεύμα.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας προετοιμαζόταν για να συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τον γενικό διευθυντή και άλλα κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με σκοπό να συζητήσει την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων από το μνημόνιο και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα μας, στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτυλισσόταν ένα ψυχόδραμα.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε να μιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και στελέχη επενδυτικών funds χαρακτηρίζοντάς τους συλλήβδην κερδοσκόπους. Επέκρινε δε με ιδιαίτερη σφοδρότητα, τόσο τους κυρίους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό για τις πρόσφατες επαφές τους στο Λονδίνο όσο και την ηγεσία καθώς δεν είχε ενημερώσει την Πολιτική Γραμματεία για τη διεξαγωγή τους.

Επιφυλάξεις και αρνητική στάση για τέτοιου είδους συναντήσεις τήρησαν όμως και στελέχη της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα της κίνησης των «53», όπως ο Πέτρος Λάμπρου και η Μάνια Μπαρζέφσκι.

The post Οι συνιστώσες γκρεμίζουν όσα συστηματικά με κόπο χτίζει ο Τσίπρας – Γεφύρι της Άρτας ο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα