Οι συνδικαλιστές απειλούν να τινάξουν τις Πανελλαδικές στον αέρα

13:26 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη του την πρότασή τους προς τον κλάδο, μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας.

Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένουν, μέχρι στιγμής, στην πρόταση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών

εξετάσεων που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

Ωστόσο δεν συμφωνούν ως προς τον τρόπο λήψης της σχετικής απόφασης από τους καθηγητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ επιμένουν να στηθούν κάλπες και να ψηφίσουν οι καθηγητές για τις κινητοποιήσεις, πρόταση με την οποία είχαν διαφωνήσει συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων, κατά τη συνεδρίασή τους πριν από λίγες ημέρες.

Οποιαδήποτε και αν είναι σήμερα η πρόταση, την οριστική απόφαση θα πάρουν οι πρόεδροι των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που αναμένεται να συνεδριάσουν στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Σημειώνεται, ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν διαφοροποιηθεί, προτείνοντας 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου.

Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν κατά δύο, οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, ενώ αντιδρούν και για το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις καθώς και για την αξιολόγηση, αλλά και για το ενδεχόμενο κατάργησης-συγχώνευσης σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής και πηγές του παραπέμπουν στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, που ζήτησε «να βάλουν πλάτη οι καθηγητές».

Χθες μετά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Την ώρα που όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγει η πατρίδα από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη για να μην υπάρξουν κενά αυξάνοντας τις ώρες εβδομαδιαίως από 21 σε 23 . Η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών. Δεν υπάρχει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τον μόχθο των μαθητών».

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είχαν θέσει τα αιτήματά τους στον υπουργό που αφορούσαν κυρίως στη δίωρη αύξηση του ωραρίου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του το υπουργείο επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών σε περίπτωση που αποφασιστεί απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα