Οι Σκωτσέζοι είπαν «όχι» και ο Κάμερον κινδυνεύει με ανταρσία επειδή τους υποσχέθηκε πολλά

(19/9/2014) «Όχι ευχαριστώ» είπαν οι Σκωτσέζοι στην απόσχιση τους από την Μεγάλη Βρετανία με το 55,3% να τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ένωση.

Η συνολική συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν 84,6% και το 44,7% ψήφισε υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της χώρας του. Και μπορεί οι Σκωτσέζοι να επέλεξαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα πράγματα

είναι δύσκολα για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία ανταρσία.

Ο λόγος; Υποσχέθηκε πολλά στους Σκωτσέζους, τάζοντας τους λαγούς με πετραχίλια προκειμένου να μην ανεξαρτητοποιηθούν. Τώρα καλείται να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του, αλλά πρέπει πρώτα να απολογηθεί στην Βουλή των Κοινοτήτων για όλα όσα υποσχέθηκε στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτητοποίηση θα στοιχίσει ακριβά στον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον καλείται τώρα να εφαρμόσει στις πράξεις τις προεκλογικές του εξαγγελίες καθώς είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσιαστεί γρήγορα το πακέτο που θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στη Σκωτία, σε ό,τι αφορά στις δαπάνες, την φορολογία και το σύστημα περίθαλψης.

The post Οι Σκωτσέζοι είπαν «όχι» και ο Κάμερον κινδυνεύει με ανταρσία επειδή τους υποσχέθηκε πολλά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα