Οι Πυρήνες της Φωτιάς χτύπησαν στη Δάφνη; Ο μηχανισμός μοιάζει με αυτόν του The Mall

13:24 7/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Περιπλέκεται η υπόθεση με το χτύπημα στη Δάφνη καθώς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής συνδέουν την επίθεση με προσπάθειες ανασύστασης ενός νέου πυρήνα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν δεν αποκλείτεται να άνοιξε ένας κύκλος προσωποποιημένων χτυπημάτων σε βάρος ατόμων που ούτε φυλάσσονται, ούτε θεωρούνται στόχοι ένοπλων ομάδων καθώς οι φερόμενοι ως δράστες δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα να χτυπήσουν στόχους που διαθέτουν φύλαξη.

Το

στοιχείο που εντυπωσίασε τις Αρχές είναι ό,τι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από το BMW της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, φέρεται να ήταν τοποθετημένος σε ένα πλαστικό κουτί, ενώ παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τον μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο εμπορικό κέντρο The Mall.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα αυτό που τώρα ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών προκειμένουν να βρουν τα ίχνη τους μέσω των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, ψάχνουν να βρουν από πού έγιναν στις στις 4.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής τα δύο τηλεφωνήματα σε ιστοσελίδες και τηλεοπτικό σταθμό καθώς εκτιμούν πως κάπου εκεί θα βρίσκεται και το διαμέρισμα που κρύβονται οι δράστες.

«Πρόκειται για έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που εκ πρώτης όψεως παρουσιάζει κοινά στοιχεία με αυτόν που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν άτομα από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ομως, είναι χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου, ενώ το γεγονός ότι έδωσαν προθεσμία μόνο είκοσι λεπτά με αποτέλεσμα να μην έχει εκκενωθεί το σημείο, φανερώνει απειρία», σημείωσε αστυνομικός μιλώντας στην εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα