Οι… προσευχές του Σαμαρά και οι… δεήσεις του Τσίπρα για τα βίντεο της Χρυσής Αυγής

09:39 4/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Με τη βαριά απειλή των ακροδεξιών βίντεο θα πορευθεί το πολιτικό σύστημα στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Κανείς δεν γνωρίζει, παρά μόνον οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες το υλικό που βρίσκεται στα χέρια τους από συνομιλίες του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Σίγουρα, η συγκεκριμένη συνομιλία με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη

δεν είναι μόνον τα 2 λεπτά που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Είναι περίπου 45 λεπτά και ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος χθες δεν αρνήθηκε ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες του. Το χειρότερο είναι το γεγονός ότι εμφανίζεται να μην είναι ακριβώς σίγουρος για το τι έχει πει.

Ο δε βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος ήταν εξαιρετικά απειλητικός όταν μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου απείλησε, απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη, ότι στις επόμενες ημέρες έρχονται και άλλα βίντεο με άλλους πρωταγωνιστές.

Η κυβέρνηση δηλαδή βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρεία καθώς δεν γνωρίζει ποια στελέχη ή βουλευτές συνομιλούσαν με Χρυσαυγίτες, αλλά το χειρότερο είναι πως δεν γνωρίζει τι έλεγαν.

Δηλαδή, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα αποφασίζουν πότε και πως θα αλλάζουν την πολιτική ατζέντα. Είναι ένα παιχνίδι που αποδεικνύεται ότι το γνωρίζουν καλά και το παίζουν ακόμη καλύτερα. Γι’ αυτούς ισχύει το ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Οι προσευχές του άυπνου Σαμαρά

Για την κυβέρνηση όμως που μόλις είχε αρχίσει να στεγνώνει από την... καταιγίδα Μνημόνιο και έκανε τα πρώτα της δειλά δημοσκοπικά βήματα ανάκαμψης, διακυβεύονται πάρα πολλά.

Ο Αντώνης Σαμαράς επί δύο ημέρες έχει χάσει τον ύπνο του και προσεύχεται στην Παναγία. Αλλά επειδή, συν Αθηνά και χείρα κίνει, οι εντολές του είναι σαφείς. Από την πρώτη στιγμή ξεψαχνίζονται οι ύποπτοι για συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής και οι ερωτήσεις που τους γίνονται είναι συγκεκριμένες:

Θυμηθείτε πότε συναντηθήκατε κατ’ ιδίαν με Χρυσαυγίτες,αν ήσασταν μόνοι σας, που έγιναν οι συναντήσεις,αν διαπιστώσατε κάτι ύποπτο και κυρίωςτι έχετε πει που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της κυβέρνησης.

Ανεξαρτήτως αυτού το πρωθυπουργικό επιτελείο εκπονεί παράλληλα και σενάρια διαχείρισης κρίσεων με υποθετικές αποκαλύψεις νέων βίντεο και σχέδια για να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, αν και αναγνωρίζουν ότι αυτό το θέμα δεν θα κλείσει τελείως ως τις εκλογές.

Το αίτημα του Βενιζέλου

Σε αυτό το κλίμα πραγματοποιείται σήμερα το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους μέσα στο… βιντεοπέδιο των Χρυσαυγιτών. Το βασικό τους μέλημα είναι να εκπονήσουν όχι μόνον αμυντικά πλάνα, αλλά και σχέδια αντεπίθεσης αν αυτό είναι δυνατόν.

Από την πλευρά του όμως ο κ., Βενιζέλος κάτω από την πίεση και των δικών του στελεχών αναμένεται να θέσει θέμα εκκαθάρισης της κυβέρνησης από ακροδεξιούς θύλακες συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ακόμη και εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

Και οι… δεήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Μπαλτάκου ήταν ένα τεράστιο δώρο που μάλιστα είχε και… αφιέρωση. Δύο ημέρες μετά τις δημοσκοπήσεις που τον έφεραν να υπολείπεται έστω και για λίγο, μία ημέρα μετά τις κυβερνητικές επικοινωνιακές φιέστες για το πρωτογενές πλεόνασμα είδαν την πολιτική ατζέντα να γυρίζει πολύ βολικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ -φυσιολογικά- το θέμα του σημαία και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χθες προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών. Είναι μάλιστα όλοι έτοιμοι και με κάποιο τρόπο βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες αποκαλύψεις που εκτιμούν ότι θα ασκήσουν τεράστια πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα