Οι «προδότες» Μερκελιστές και οι οιμωγές που έγιναν ικεσίες – Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

20:13 7/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Και ξαφνικά η Ελλάδα από «κυρίαρχη χώρα», που έπρεπε να στείλει στον αγύριστο την Τρόικα και να απαλλαγεί από τους «Μερκελιστές» μετατράπηκε σε μια αντιλόπη που πασχίζει να μην την πατήσουν δύο ελέφαντες.

Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Αυτή ήταν η παρομοίωση που έκανε στη συνέντευξη του στη FAZ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέλοντας να περιγράψει γλαφυρά τη διελκυστίνδα που μαίνεται μεταξύ Ευρωπαίων

και ΔΝΤ στην καμπούρα της Ψωροκώσταινας.

Είναι ο ίδιος βέβαια που αναθεμάτιζε τη λιτότητα, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να σταθεί στα δικά της πόδια, πολιτευόμενος με λάβαρο τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά των δανειστών. Τώρα, αυτή η χώρα που θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα διατράνωνε την εθνική κυριαρχία της μέσω της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» έγινε αντιλόπη υποψήφια για ποδοπάτημα. Και οι οιμωγές περί εκδίωξης των τροϊκανών συνοψίζονται πια σε μια πολιτική του τύπου «ελεήστε τον πτωχό».

Είπε και το άλλο αμίμητο πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, ρίχνοντας μας από το συννεφάκι στο οποίο είχαμε σκαρφαλώσει: «Το ΔΝΤ δεν έχει κοινωνική ευαισθησία»! Μιλάμε για τη διαπίστωση της εξαετίας! Διότι όλοι οι υπόλοιποι νομίζαμε τόσα χρόνια ότι πρόκειται για ίδρυμα φιλανθρωπίας, διαβόητου για τη μεγαλοψυχία του…

Αυτοί που άκουγαν Τρόικα και σταύρωναν τα δάχτυλα τους ωσάν να πρόκειται για κάποιο στοιχειό του σκότους, παρακαλούν τώρα για την επιστροφή της στην Αθήνα και οι κατήγοροι του εν Ελλάδι «Μερκελισμού» έχουν γίνει οι ικέτες της Άνγκελα Μέρκελ στην επιδίωξη χαλάρωσης της μέγγενης του Μνημονίου.

Ναι, μεσολάβησαν οι εκλογές, όπως υπενθύμισε με παρρησία και απόγνωση ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο Star, αναζητώντας στην κάλπη του Σεπτεμβρίου την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Το μνημείο προπαγάνδας και λαϊκισμού όμως που είχε στήσει ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρειαζόταν όλο τον… ποταμό Ιορδάνη για να εξαγνιστεί.

Δεν είναι βέβαια ούτε ο πρώτος, ούτε (πιθανότατα) ο τελευταίος κυβερνήτης αυτής της χώρας που έστησε έναν ολόκληρο μηχανισμό ψεύδους και παραπλάνησης για να ανέλθει στην εξουσία. Είναι όμως αυτός, ο 40αρης, ο «άφθαρτος», ο «φρέσκος», ίσως ο πρώτος που αγκάλιασε τόσο γρήγορα και τόσο… ανερυθρίαστα όσα αποκήρυττε. Σε βαθμό που να αναρωτιέσαι αν μπορεί ποτέ αυτή η δύσμοιρη αντιλόπη να απαλλαγεί από τους εξουσιολάγνους, ιθαγενείς ελέφαντες που εδώ και δεκαετίες την τεμαχίζουν κομμάτι-κομμάτι.

The post Οι «προδότες» Μερκελιστές και οι οιμωγές που έγιναν ικεσίες – Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα