Οι επτά αντιφάσεις του Ρουπακιά για το βράδυ της δολοφονίας – Τι άλλαξε στην δεύτερη απολογία του

Προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε χθες ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος απολογούμενος στους ειδικούς ανακριτές διέψευσε κατηγορηματικά τον εαυτό του.

Εφτά «τρανταχτές» αντιφάσεις εντοπίζονται στο σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, στην χθεσινή «νέα εκδοχή» του για το τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε σχέση με εκείνη που παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες όταν απολογήθηκε ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά για το κακούργημα

της ανθρωποκτονίας. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πια ότι δεν ήταν σε καφετέρια και έβλεπε τον αγώνα το μοιραίο βράδυ, αλλά στο σπίτι του.

Δεν βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής αλλά επίτηδες καθώς όπως όψιμα αποκαλύπτει είχε ειδοποιηθεί από την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας να σπεύσει «γιατί την είχαν πέσει σε κάποιο δικό τους στο Κερατσίνι».

Μετά το φρεσκάρισμα της μνήμης του τοποθετεί ως ανταποκρινόμενους στο κάλεσμα και άλλους συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων τον Γιώργο Πατέλη αλλά και το φερόμενο ως συνοδηγό του Ιωάννη Κατζαντόγλου ο οποίος στην νέα εκδοχή του έδωσε το τηλέφωνό του εκείνο το βράδυ και όχι το προηγούμενο. Στο νέο σενάριο μάλιστα εμφανίζει το θύμα προκλητικό εναντίον του, να τον βρίζει και να τον χτυπά.

Μέχρι κεραίας πάντως τηρεί τους ισχυρισμούς του ότι είχε «χαλαρή σχέση με την Χρυσή Αυγή την οποία δεν παραλείπει να υπερασπιστεί, τονίζοντας ότι «δεν τη γνώρισε ως εγκληματική οργάνωση» και ξεκαθαρίζοντας «ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις προθέσεις αυτού του κόμματος».

1η Έβλεπα τον αγώνα στην καφετέρια

21/09 «Ήμουν σε καφετέρια στην Παναγή Τσαλδάρη. Όχι στην καφετέρια που ήταν το θύμα. Έψαχνα για πάρκινγκ και όπως κατέβαινα στην Παναγή Τσαλδάρη βρήκα ένα κενό μέρος και άφησα το αυτοκίνητο. Απείχε 5-6 λεπτά με τα πόδια. Στην καφετέρια βρέθηκα 10 παρά τέταρτο με παρά δέκα. Ο αγώνας είχε ξεκινήσει. Πρίν πάω στην καφετέρια ήμουν σπίτι μου, μόνος πήγα για καφέ, δεν είχα κάποιο ραντεβού».

Έβλεπα τον αγώνα στο σπίτι μου

15/10 «Γύρω στις έντεκα την νύχτα της 17-09-2013 ήμουν σπίτι μου στην Νίκαια και έβλεπα τηλεόραση. Το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων περίπου τετραγώνων από την τοπική οργάνωση της περιοχής».

2η Τυχαία Τηλεφωνήματα πριν από τον φόνο

21/09 «Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον Δήμου Γεώργιο σίγουρα μετά τις 10 παρά τέταρτο. Ο Δήμου είναι μεγαλύτερος από μένα και είναι απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και τον γνώρισα περίπου ένα τρίμηνο. Δεν έχουμε συχνή επικοινωνία. Με κάλεσε και με ρώτησε τι κάνω, πώς τα πάω, χωρίς αιτία.

Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έκανα κι εγώ κάποιες κλήσεις, πήρα τηλέφωνο τον Γιώργο Πατέλη και τον Ιωάννη Καζαντζόγλου και τον Δήμου. Από αυτούς μίλησα μόνο με τον Δήμου, του είπα να έρθει για καφέ στην καφετέρια όπου βρισκόμουν».

Έπεσε τηλεφώνημα από την τοπική

15/10 «Γύρω στις 11.30 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Δήμου, ο οποίος μου είπε ότι ο ίδιος είχε ένα τηλεφώνημα με το οποίο τον ενημέρωσαν να πάει στην τοπική αμέσως. Με ρώτησε αν γνωρίζω κάτι σχετικά και εγώ απάντησα αρνητικά. Του είπα «κλείσε και σε ξαναπαίρνω». Έκανα μια κλήση στους Πατέλη και Καζαντζόγλου, οι οποίοι δεν απάντησαν. Κάλεσα πίσω τον Δήμου και του είπα να πάει στην τοπική και θα ερχόμουν κι εγώ για να δούμε τι συμβαίνει».

3η «Ο Καζαντζόγλου μου είχε δώσει το κινητό του για μια μέρα πρίν

21/09 «Τον Καζαντζόγλου τον πήρα τηλέφωνο για να έρθει για καφέ αλλά δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Πηγαίνω στην Ιχθυόσκαλα που δουλεύω χαράματα και δεν είχε νόημα να γυρίσω σπίτι, γιατί θα έπιανα δουλειά στις 2.00-2.30 το πρωί και τους πήρα τηλέφωνο. Ο Ευθύμιος Καζαντζόγλου είναι πατέρας του Ιωάννη Στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μια μέρα πριν ο Καζαντζόγλου μου είχε δώσει το κινητό του, είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό γι’ αυτό και τον κάλεσα».

Στην Τοπική μου έδωσε το κινητό του ο Καζαντζόγλου

15/10 «Πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τους Θανάση Τσόρβα, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο.

Ρώτησα τι έγινε και ο Καζαντζόγλου μου απάντησε: «Την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι» και μου έδωσε ένα τσαντάκι, μεγάλη θήκη κινητού να την βάλω στην θέση του συνοδηγού να μην του πέσει, γιατί φόραγε μια λευκή φόρμα. Οι μηχανές ξεκίνησαν και εγώ ακολούθησα με το αυτοκίνητο μόνος μου, χωρίς συνεπιβάτες. Ο Καζαντζόγλου ποτέ δεν μπήκε στο αυτοκίνητό μου, όπως αναληθώς αναφέρεται»

4η Κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη για το αυτοκίνητό μου

21/09 «Στην συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου. Είδα μια ομάδα πολλών ατόμων γύρω στα 40 -50 ατόμων λοξός δεξιά στο απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60-70 μέτρα ήταν αποκομμένη μια ομάδα 10-15 ατόμων, μέσα στην οποία ήταν και το θύμα, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου. Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα και άκουσα μια φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους Χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν».

Ακολούθησα τις μηχανές προς τη Σαλαμίνος

15/10 «Ακολούθησα τις μηχανές οι οποίες κατευθύνθηκαν προς την οδό Σαλαμίνος. Δεν γνώριζα που ακριβώς πηγαίνω και ήμουν σε απόσταση 80-100 μέτρα, έχοντας οπτική επαφή. Φθάνοντας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κάναμε δεξιά στο φανάρι και οι μηχανές έκαναν αμέσως αριστερά στο πρώτο διάζωμα ή στενό. Στο αριστερό μου χέρι ήταν η καφετέρια Κοράλι. Εκεί είδα γύρω στα 20 άτομα μαζεμένα μαζί με τον Φύσσα, τον οποίο τότε δεν γνώριζα. Εγώ αναζήτησα χώρο για να παρκάρω, αλλά δεν βρήκα και ξαναβγήκα στη Τσαλδάρη. Πέρασα ένα διαχωριστικό διάζωμα της οδού Τσαλδάρη και διέκρινα στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα κενό σημείο και αναγκάστηκα να κινηθώ αντίθετα στην Παναγή Τσαλδάρη για δέκα περίπου μέτρα, ώσπου να φτάσω στο κενό σημείο.

Πράγματι πάρκαρα εκεί, αλλά πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα ο οποίος ερχόταν καταπάνω μου, ακολουθούμενος από άλλους απευθύνοντας σε μένα την φράση «έλα εδώ, ρε μ…». Ίσως να με είχε διακρίνει νωρίτερα όταν έκανα αριστερά στο Κοράλι μαζί με τις μηχανές και υποχρεωτικά κινήθηκα αργά».

5η Άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου 5-6 άτομα

21/09 Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα. Με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, ενώ βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχαν ανοίξει την πόρτα. Το μαχαίρι το είχα στο αυτοκίνητο για αυτοπροστασία. Με τράβηξαν από το αριστερό χέρι και εγώ ασυναίσθητα με το δεξί χέρι πήρα το μαχαίρι.

Ένα ή δύο ζευγάρια χέρια με τράβηξαν έξω

15/10 Βλέποντας λοιπόν ένα δυνατό και ψηλό άνδρα, ακολουθούμενο από άλλους να έρχεται προς το μέρος μου απειλητικά, φοβήθηκα για την ζωή μου. Πριν προλάβω να καταλάβω καλά καλά τι συμβαίνει κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου, δεν ξέρω αν ήταν ο Φύσσας ή κάποιος άλλος και άρχισε να με τραβάει έξω. Κατάλαβα ένα ή δύο ζευγάρια χέρια να με τραβούν βίαια έξω από το αυτοκίνητο. Σε μια υποδοχή δίπλα στις ταχύτητες και δεξιά μου είχα προσωπικά μου αντικείμενα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιά) για αυτοπροστασία. Ενστικτωδώς προσπάθησα να το πιάσω για να αυτοπροστατευτώ. Δυστυχώς κατάφερα να το πιάσω με το δεξί μου χέρι και μόλις βρέθηκα έξω από το αυτοκίνητο συρόμενος, τυφλά χτύπησα αυτόν που με χτυπούσε.

6η Τηλεφώνησα στον Πατέλη να μου βρει δικηγόρο

21/09 «Μετά την σύλληψή μου πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη και του είπα τι έγινε, όταν μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει κάποιον δικηγόρο. Ο Πατέλης είναι υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας και έχει επαφή με πολύ κόσμο, δικηγόρους κτλ. Του έκανα απανωτές κλήσεις, ζητώντας βοήθεια αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε «κόψε τον λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς». Εκτός του Πατέλη, πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω».

Τηλεφώνησα στην σύζυγο και την αδελφή μου

15/10 «Στο Α.Τ.Κερατσινίου «έκανα κάποια τηλεφωνήματα στη σύζυγό μου Μαργαρίτσα Μικελάτου, της οποίας τον αριθμό δεν θυμάμαι, ούτε από πού το έχει αγοράσει, στον Πατέλη και στην αδελφή μου Χρυσούλα Ρουπακιά»

7η Τρείς μήνες στην Χρυσή Αυγή, πριν πουθενά

21/09 «Στο γραφείο είμαι μόνο τρείς μήνες (σ.σ. στην Τοπική Οργάνωση της Χ.Α. στην Νίκαια). Πρίν δεν ανήκα πουθενά».

«Από Οκτώβριο του 2012 στην Χρυσή Αυγή, πριν στο ΚΚΕ»

15/10 «Η πρώτη μου επαφή με την Χρυσή Αυγή έγινε από τις αρχές Οκτωβρίου του 2012. Νωρίτερα δεν είχα καμία σχέση. Εγώ είχα στρατολογήσει στο κόμμα του ΚΚΕ από την ηλικία των 13 ετών και παρέμενα ενεργό στέλεχος της ΚΝΕ μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Υπήρξα σύνεδρος του 3ου συνεδρίου της ΚΝΕ στην ηλικία των 16 ετών, περίπου το 1984 και μέλος του τομεακού συμβουλίου στην τοπική οργάνωση του Ταύρου της ΚΝΕ. Υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και επιφυλάσσομαι να τις προσκομίσω».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα