Οι επόμενες κινήσεις για τον ΟΠΑΠ – Τα Ελληνικά Λαχεία ΑΕ «κόκκινο πανί» στην επικείμενη Γενική Συνέλευση

Νέα εποχή σηματοδοτεί η χθεσινή συμφωνία ιδιωτικοποίησης του 33% των μετοχών από την επενδυτική εταιρεία Emma Delta.

Η συμφωνία δίνει ανάσα στο βελτιωμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενόψει των αλλαγών που επιθυμούν να φέρουν οι δανειστές από τον Σεπτέμβριο. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και μια απελευθέρωση για τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, καθώς αυτή

η αλλαγή πλεύσης από την για χρόνια λειτουργία του οργανισμού εις βάρος πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών συμφερόντων θα λάβει τέλος.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για το 33% των μετοχών κόβεται πλέον ο «ομφάλιος λώρος» του ΟΠΑΠ με τα πολιτικά κατεστημένα συμφέροντα και ξεκινά μια νέα περίοδος ενώ στους μεγάλους χαμένους περιλαμβάνονται οι μόνιμοι προμηθευτές του ΟΠΑΠ οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν καταφέρει να αποκλείσουν τον οργανισμό από προτάσεις και λύσεις.

Βέβαια, μια δύσκολη κατάσταση καλείται να διαχειριστεί ο νέος επενδυτικός φορέας καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την διαχείριση των Κρατικών Λαχείων που ήδη αποτελούσε ζήτημα «κόκκινο πανί» κατά τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα Euro2day.gr από το περασμένο Σάββατο, η πρόθεση των νέων μετόχων του ΟΠΑΠ ήταν να κινηθούν με ταχύτητα ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους από τυχόν περαιτέρω ενέργειες που θα τους έφερναν προ τετελεσμένων. Αποφάσισαν έτσι χθες και όχι παραμονή δεκαπενταύγουστου όπως αρχικά λεγόταν να γίνει η οριστική διαπραγμάτευση που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον πολλοί αναμένουν την γενική συνέλευση της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ (της εταιρείας που συμμετέχουν ο ΟΠΑΠ, η Intralot και η Scientific Games και έχει αναλάβει τη διαχείριση των κρατικών λαχείων) στις 26 Αυγούστου με ιδιαίτερη αγωνία. Η συνέλευση έχει στόχο να επικυρώσει τις αμφιλεγόμενες συμβάσεις για τις οποίες είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις η Emma Delta με εξώδικα και επιστολές που είχαν φτάσει έως και στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχοντας υπογράψει τη σύμβαση μετόχων, μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα πλέον, στην επικείμενη συνέλευση.

Παρά την έντονη φιλολογία ότι κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ είχαν φροντίσει να διαρρεύσουν ότι η επενδυτική εταιρία υποχώρησε έναντι των αρχικών απαιτήσεων, η υπογραφή της συμφωνίας έως τον Δεκαπενταύγουστο δείχνει το αντίθετο. Οι νέοι μέτοχοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τα ηνία των εξελίξεων χωρίς όμως να δημιουργήσουν θέμα στην κυβέρνηση που ήθελε να κλείσει το μέτωπο ΟΠΑΠ.

Το δημοσίευμα μάλιστα του euro2day αναφέρει ότι η επενδυτική εταιρεία αναμένεται να θέσει σειρά θεμάτων στο τραπέζι, για τα περισσότερα από τα οποία έχει ενημερώσει ήδη δια επιστολών ή εξωδίκων, την διοίκηση του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα