Οι «αόρατοι» στρατιωτικοί δορυφόροι κρύβουν τη λύση στο μυστήριο του Boeing

Στους στρατιωτικούς δορυφόρους που κατασκοπεύουν την ευαίσθητη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού βρίσκεται κατά πολλούς η απάντηση για την τύχη του Boeing 777 της Malaysian Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Αυτό πιστεύουν και αρκετοί από τους συγγενείς των επιβατών του εξαφανισμένου αεροπλάνου που απειλούν με απεργία πείνας. Κατηγορούν μάλιστα τις κυβερνήσεις των κρατών που καθώς δεν θέλουν να αποκαλύψουν

την στρατηγική τους ισχύ στην περιοχή δεν αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους μέσα από τους δορυφόρους που μπορούν να καταγράψουν τα πάντα με ακρίβεια εκατοστού.

Δύο είναι πάντως τα νέα στοιχεία που δημιουργούν πρόσθετους προβληματισμούς.

Από τη μια η ανακοίνωση της Οργάνωσης για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών που δρα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην οποία υποστηρίζεται ότι το αεροπλάνο δεν έχει συντριβεί ούτε στη θάλασσα ούτε στην ξηρά

Και από την άλλη το γεγονός ότι η ασφαλιστική εταιρεία Allianz βασικός συνεργάτης της Malaysian Airlines έχει αρχίσει ήδη τη διαδικασία για την πληρωμή των αποζημιώσεων που υπολογίζεται να φτάσει περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ για το αεροπλάνο και τους επιβαίνοντες.

Οι απειλές των συγγενών

Αποφασιμένοι να μάθουν όλη την αλήθεια εμφανίζονται οι συγγενείς των περισσότερων από τους 159 κινέζους επιβάτες του Boeing.

Παρά το γεγονός ότι είναι εξαντλημένοι σωματικά και ψυχολογικά επισημαίνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν.

Η ενημέρωση που υπάρχει δεν καλύπτει πλέον κανέναν από τους συγγενείς και φίλους, οι οποίοι θέλουν να ελπίζουν ότι οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί - έστω και σε καθεστώς ομηρείας εάν επαληθευθεί το σενάριο του σαμποτάζ ή της αεροπειρατείας. «Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε πλέον κανένα νέο και δικαιολογημένα είναι όλοι πολύ ανάστατοι», εξηγούσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουέν Ουάνσεν. Ο γιος του είναι ένας από τους 239 επιβαίνοντες που δεν έφθασε ποτέ στο Πεκίνο.

«Το μόνο που θέλουμε είναι η αλήθεια. Μην αφήσετε τους επιβάτες να γίνουν τα θύματα πολιτικής διαμάχης», φώναζε μία γυναίκα.

Λίγα λεπτά πριν ο στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωνε ότι τα ραντάρ του εντόπισαν το αεροσκάφος μετά την τελευταία επικοινωνία αλλά δεν ενημέρωσε τόσες ημέρες τη Μαλαισία διότι επισήμως δεν του είχε ζητηθεί…

Καθώς η γιγαντιαία διεθνής επιχείρηση εντοπισμού του μοιραίου Boeing 777 δεν έχει αποδώσει καρπούς από τις 8 Μαρτίου, οπότε το αεροπλάνο εξαφανίστηκε «από προσώπου γης», η Κίνα ανακοίνωσε χθες ότι επεκτείνει τις έρευνες από θαλάσσης και στην ξηρά.

Συγκεκριμένα, η Κίνα έστειλε 9 πλοία για έρευνες σε νέες περιοχές και συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά της ακτής της Βεγγάλης και δυτικά της Ινδονησίας. Συνολικά, ομάδες διάσωσης από 26 χώρες ψάχνουν να βρουν το αεροσκάφος της πτήσης MH-370, υποστηρίζει το BBC.

Παράλληλα, το Reuters μεταδίδει ότι το συνολικό πεδίο έρευνας είναι σχεδόν όσο η Αυστραλία, ενώ οι Μαλαισιανές Αρχές υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και μπορεί να πέταξε είτε νότια είτε βόρεια από την τελευταία γνωστή θέση του, την Μάλακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα