Οι αναπληρωματικοί έδωσαν τη νίκη, Βέλγιο – Αλγερία 2-1

Ο Βίλμοτς πραγματοποίησε τις αλλαγές του πάρα πολύ νωρίς, ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν η κίνηση που θα έδινε το ματς και ο Φελαϊνί, με τον Μέρτενς έφεραν την έκτη ανατροπή στην διοργάνωση και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο Βέλγιο...

Έτσι παρατάχθηκαν:

Το Βέλγιο επέλεξε το 4-3-3. Συγκεριμένα ο Κουρτουά κα΄τω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αλντερβέιραλνρ, αριστερά ο Βερντόνγκεν και στο κέντρο της άμυνας ο Κομπανί και ο Βαν Μπόιτεν. Στα χαφ Ο Βίτσελ, ο Ντεμπελέ και ο

Τσαντλί. Πιο μπροστα και δεξιά ο Ντε Μπρούιν, αριστερά ο Αζάρ και στην επίθεση ο Λουκάκου.

Για τους Αλγερινούς, ο Χαλίλχοβιτς, επέλεξε το 4-4-1. Ο Μπολί κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μοστεφά, αριστερά ο Γκουλάμ και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουγκερά και ο Χαλισέ.Σε ρόλο ανασταλτικών χαφ ήταν οι Μεντζανί και Μπενταλέμπ. Δεξιά ο Ταϊντέρ, αριστερά ο Φεγκουλί και πίσω από τον Σουντανί ο Μαχρέζ.

Το πλάνο του Χαλίλχοβιτς

Ο τεχνικός της Αλγερίας έδειξε πως σκοπός του είναι να μην δεχθεί εύκολα το γκολ και για τον λόγο αυτό έδινε χώρο στο Βέλγιο, όμως η παρέα του Αζάρ δεν έφτανε εύκολα στα καρέ της Αλγερίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τίθεται εκτός αγώνα ο Ρομέλου Λουκάκου, λόγω το ότι οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να βρουν την τελική πάσα που αναζητουσαν.

Από τον πουθενά, 0-1!

Η Αλγερία έπαιζε άμυνα αλλά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις. Σε μια από αυτές, ο Φεγκούλι κυνήγησε μια σκοτωμένη μπαλιά και πήρε αυτό που λέμε στο μπάσκετ...goal – foul. Κίτρινη κάρτα στον Βερντόνγκεν, κερδισμένο πέναλτι και ο άσος της Βαλένθια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

Oι αλλαγές του Βίλμοτς και η...έκτη ανατροπή!

Ο τεχνικός του Βελγίου έψαχνε την κίνηση εκείνη, η οποία θα ξεκλείδωνε το...θησαυροφυλάκιο της νίκης. Επέλεξε, λοιπόν να βάλει τον Μέρτενς και τον Φελαϊνί, όπου ήταν οι άνθρωποι που έφεραν την έκτη ανατροπή που κάνει ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 70' ο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ανάποδη κεφαλιά ισοφάρισε το ματς και ο Μάρτενς εννέα λεπτά αργότερα, έφερε τούμπα το ματς, με διαγώνιο σουτ.

Ο ΜVP: Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν δύο ο Φελαϊνί και ο Μάρτενς καθώς οι δυο αλλαγές του Βίλμοτς έδωσαν την νίκη στην ομάδα του Βελγίου.

Ο αρνητικός: Ο Φαν Μπόιτεν, σε αρκετές περιπτώσεις έχανε τους αντιπάλους του και θα μπορούσε να γίνει σε μία φάση του 2-0

Πηγή φώτο: uefa.com

Keywords
Τυχαία Θέματα