«Οι Αμερικάνοι στέλνουν φορτηγά με λεφτά στα ελληνικά σύνορα»

15:57 3/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Τρομοκρατικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία από τους NY Times με ρεπορτάζ που υποστηρίζει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις στέλνουν δολάρια στα παραρτήματά τους για να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους από την «Παρασκευή που ξαφνικά θα πτωχεύσει η Ελλάδα».

Τρόμο και πανικό σκορπά το αμερικανικό δημοσίευμα που περιγράφει σκηνές απείρου κάλλους με την αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch να γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά

σύνορα σε περίπτωση Grexit. Εκτιμά δε ότι η πιο πιθανή ώρα της εξόδου από την Ευρωζώνη είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο. Το ρεπορτάζ έχει τίτλο “Οι Αμερικανικές Εταιρίες προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ” και συνοδεύεται από μια φωτογραφία της αγοράς στο Μοναστηράκι…

Το τρομο-δημοσίευμα:

«Ακόμη και η Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο: για το ότι η Ελλάδα θα μπορούσε σύντομα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ.

Η Τράπεζα Merrill Lynch, έχει ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο να γεμίσει φορτηγά με μετρητά και να τα στείλει πάνω από τα ελληνικά σύνορα, ώστε οι πελάτες της να μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους στις τοπικές επιχειρήσεις της και τους προμηθευτές σε περίπτωση που τα χρήματα δεν είναι πια διαθέσιμα στη χώρα. Η Ford έχει ρυθμίσει ήδη τα συστήματα υπολογιστών της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί άμεσα ένα νέο ελληνικό νόμισμα.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς μέχρι πού θα φτάσουν τα κύματα του σοκ από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ, αλλά μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες παροχής συμβουλών έχουν προβεί σε μια βιαστική επιχείρηση ενημέρωσης των πελατών του σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ.

Όλα αυτά έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η κρίση είναι διαχειρίσιμη και ότι η νομισματική ένωση μπορεί να παραμείνει ισχυρή. Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει τα μέτρα που θα μετριάσουν την πίεση στις πεινασμένες για μετρητά χώρες της Ευρώπης.

Η JPMorgan Chase, ωστόσο, δεν το ρισκάρει. Έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για τη μια χούφτα των αμερικανικών κολοσσών που ετοιμάζονται για μια νέα δραχμή στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε νόμισμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ευρώ σε άλλες χώρες.

Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν βασιστεί αυτό το καλοκαίρι στην ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα λύσουν τα προβλήματα χρέους της ηπείρου, αλλά η επιτάχυνση των ρυθμών με τους οποίους μεγάλες επιχειρήσεις προετοιμάζονται για μια πιθανή ελληνική έξοδο αυτό το καλοκαίρι υποδηλώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να είναι απλά υπερβολικά αισιόδοξοι. Πολλά στελέχη είναι βαθιά δύσπιστοι ότι η Ελλάδα θα προσχωρήσει στις αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές που απαιτούνται από την Ευρώπη σε αντάλλαγμα για την οικονομική της βοήθεια.

Μια πιθανή εγκατάλειψη του ευρώ από την Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα