Οι 5 που “έφυγαν” νωρίς

Έχεις την αίσθηση ότι τα έχουν όλα – χρήμα, δόξα, ταλέντο και μέλλον. Και όμως μια άτυχη στιγμή (ή μια άτυχη σκέψη) τους οδηγεί σε αυτό που απεύχονται όλοι οι αθλητές: στην πρόωρη αποχώρηση.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Είναι μερικά πρόσωπα στο πολυδιαφημισμένο star-system του αθλητισμού, που καταφέρνουν να τραβούν το ενδιαφέρον και τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο από το συνηθισμένο. Αθλητές που με την προσωπικότητα και τα αθλητικά τους επιτεύγματα καταφέρνουν να γίνουν εμβληματικά είδωλα των θαυμαστών τους. Και η αποχώρηση τους από την ενεργό δράση

να γίνεται πρώτη είδηση παντού, ως φόρος τιμής. Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις μεγάλων αθλητών, που η αποχώρηση τους, δεν πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας την φυσική ροή των πραγμάτων, σοκάροντας απροειδοποίητα σύσσωμο το φίλαθλο κοινό. Με αφορμή, λοιπόν, τα 20 χρόνια από την απροειδοποίητη και αναγκαστική απόσυρση του Μάτζικ Τζόνσον από τα παρκέ, ψάξαμε και βρήκαμε το top5 αθλητών που σόκαραν τους πανταχού φιλάθλους γνωστοποιώντας, είτε ηθελημένα, είτε λόγω συγκυριών την πρόωρη αποχώρησή τους από την ενεργό δράση.

5. Ρόκι Μαρτσιάνο
Ο Ιταλο-αμερικανός μποξέρ Ρόκι Μαρτσιάνο, αποτελεί έναν μύθο για το άθλημα. Όντας ο μόνος πρωταθλητής βαρέων βαρών, που δεν έχει ηττηθεί ποτέ του και έχοντας ρεκόρ 49-0 με 43 knockout, έχει χαρακτηριστεί κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών. Παρόλα αυτά σόκαρε τους πάντες όταν σε ηλικία 32 ετών και αήττητος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Σε μικρή ηλικία (για να αποσυρθεί) και ακμαιότατος, ο γνωστός και ως “ο βράχος του Μπρόκτον” αποφάσισε να αφήσει όλους τους λάτρεις του αθλήματος με ανοιχτό το στόμα και με το ερώτημα “γιατί αποχωρεί στο πικ της καριέρας του”. Ο αστικός μύθος λέει, πως ο ήρωας “Ρόκι Μπαλμπόα” ήταν εμπνευσμένος από τον ίδιο.

4. Μαρκ Φαν Μπαστεν
Αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές και τα κατορθώματά του σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο ακόμα συζητιούνται. Αποτέλεσε μαζί με τους Γκούλιτ και Ράικαρντ την δεύτερη χρυσή γενιά των Ολλανδών μετά την εποχή του Κρόιφ και κέρδισε τρεις φορές το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίχτη. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσκημο παιχνίδι και ο τραυματισμός του στον αστράγαλο, όταν ήταν 29 χρονών αποτέλεσε την χαριστική βολή την καριέρα του. Τελικά ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 31 ετών και αφού ματαίως προσπάθησε να ξεπεράσει επί δύο χρόνια τον τραυματισμό του.

3.Μπιορν Μποργκ
Σήμερα, πολλοί λένε πως αν ο Μπιορν Μποργκ δεν είχε σταματήσει το τένις μόλις στα 26, τώρα θα ήταν μακράν ο κορυφαίος τενίστας που έχει πιάσει ρακέτα. Έχει στο βιογραφικό του 11 γκραν σλαμ και 43 συνεχόμενες νίκες, ενώ είναι και ο μόνος που έχει κερδίσει το French Open και Wimbledon τρεις συνεχόμενες χρονιές. Ωστόσο αποφάσισε να αποχωρήσει σε ηλικία μόλις 26 ετών, μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος της δημοσιότητας και δηλώνοντας μπουχτισμένος-χορτάτος από το τένις. Επέστρεψε οχτώ χρό

Keywords
Τυχαία Θέματα