Η τέχνη της αρχιτεκτονικής

Μέσα από την ταινία “How much does your building weigh, Mr. Foster?” παρουσιάζονται τα πορτραίτα, αλλά και τα έργα των καλύτερων αρχιτεκτόνων του σήμερα.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Λένε, πως η αρχιτεκτονική είναι ιδιαίτερη δουλειά, και αυτό γιατί για να γίνεις καλός πρέπει να συνδυάζεις καρδιά καλλιτέχνη και μυαλό τεχνοκράτη. Από τους σκηνοθέτες Κάρλος Κασκάς και Νορμπέρτο Λόπεζ Αμάντο, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα πορτραίτα των καλύτερων αρχιτεκτόνων του σήμερα, με βασική εστίαση την διορατική και συγχρόνως

φουτουριστική δουλειά του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ. Δίνοντας μία ελαφρώς βιογραφική άποψη της ζωής του, από όταν ήταν ένας τοπικός επαγγελματίας στο Μάντσεστερ μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση του, το ντοκιμαντέρ θα αναζητήσει τα κριτήρια της καλής αρχιτεκτονικής αλλά και γιατί έχει τόσο βαθειά επίδραση στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Ο ίδιος δηλώνει: “Η αρχιτεκτονική για μένα είναι κάτι που δουλεύει με την συνεργασία όλων των αισθήσεων” και το φιλμ ακριβώς αυτό το πάντρεμα των αισθήσεων θέλει να παρουσιάσει και το πώς οι σκέψεις μετατρέπονται σε μεγαλοπρεπή  αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα