Ο Ζαγκ Ρογκ προσέβαλε την Ελλάδα!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκτίμηση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι με την τελετή έναρξης στο Λονδίνο «οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν σπίτι τους».

Το αντιπαθές πρόσωπο της ημέρας έγινε σήμερα ο Ζαγκ Ρογκ καθώς λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, όταν πάτησε στο γρασίδι του λονδρέζικου ολυμπιακού

σταδίου για τον χαιρετισμό των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων (ως πρόεδρος της ΔΟΕ που είναι) είπε κάτι που θα ταίριαζε στην τελετή έναρξης… της Αθήνας αλλά σίγουρα όχι στο Λονδίνο.

Η πρόταση «σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σαν να επιστρέφουν σπίτι τους» εξόργισε πολλούς αλλά επισήμως η ελληνική αποστολή δεν αντέδρασε προκαλώντας επίσης δυσαρέσκεια.

Σε σκληρή γλώσσα σχολίασε το γεγονός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ ο οποίος έφτασε μάλλον στο άλλο άκρο ανασύροντας το ζήτημα της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων αποκλειστικά και μόνο στην Αρχαία Ολυμπία:

«Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ, είναι απαράδεκτος, ανιστόρητος και προκλητικός. Έτσι κι αλλοιώς είναι άξιος συνεχιστής της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός… ξεχασιάρης Επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των Αγώνων και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι. Ζητάμε από τον Ζαγκ Ρογκ να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγνώμη απο τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θά είναι εσαεί η μητέρα τους. Υπενθυμίζω, επίσης, τη πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα