Ο Βενιζέλος παίζει τα «ρέστα» του – Το προσκλητήριο του ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά χωρίς τους «58»

Δύο συμπεράσματα βγαίνουν από τις ισάριθμες ομιλίες Βενιζέλου το Σαββατοκύριακο, σε Πολιτικό Συμβούλιο και σε κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα: Αφ’ ενός, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει πάση θυσία να προσεκλύσει όσο το δυνατόν περισσότερους στο προσκλητήριο για την Κεντροαριστερά – ακόμη και όσους έχουν κόψει της γέφυρες, όπως η ΔΗΜΑΡ ή οι Ανδρέας Λοβέρδος,

Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Αφ’ ετέρου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι πλέον δεν στηρίζεται μόνο στην κίνηση των «58». Γεγονός που προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα στους επικεφαλής της. Όσοι επιδιώκουν να απογαλακτιστεί η κίνηση από το ΠΑΣΟΚ, το αντιμετώπισαν με ανακούφιση. Ενώ όσοι εκτιμούν ότι πρέπει να στηριχθεί από τις οργανωτικές βάσεις που διαθέτει η Χαριλάου Τρικούπη ανά την Ελλάδα, μάλλον... προκάλεσαν ανησυχία.

Σε κάθε περίπτωση ο Ευάγγελους Βενιζέλος φαίνεται ότι επιδιώκει να κρατήσει τα ηνία στην προσπάθεια σύμπραξης της Κεντροαριστεράς, διαβλέποντας «μικρομεγαλισμό» σε ορισμένους της κίνησης των 58. Γι’ αυτό και διεμήνυσε πως πρόκειται απλώς για μία κίνηση: «Δεν επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως κόμμα ή ως εκφραστές μιας Παράταξης». Η δημόσιες δηλώσεις του ίδιου ή του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο τριήμερο, προφανώς οφείλονται και στις εσωκομματικές πιέσεις που δέχθηκε η ηγεσία του κόμματος, καθώς τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (Σκανδαλίδης, Καρχιμάκης, Μωραΐτης, Γεννηματά κλπ) ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν σε υποκατάσταση και διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Απόψε πάντως, οι 58 διοργανώνουν την δεύτερη εκδήλωση τους, στην Κηφισιά, με ομιλητές τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό και τον πρώην εκπρόσωπο του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα