Ο Θεοδωράκης πήγε στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με πολλούς, δεν συμφώνησε με κανέναν

Τα ιδεολογικά πλαίσια στα οποία θα «ρέει» Το Ποτάμι έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με αξιωματούχους και συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξης του κόμματός του σε κάποια ευρωομάδα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνάντησε τον Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές, τον Γκι Φερχόφσταντ από τους Φιλελεύθερους και την Ρεμπέκα Χαρμς από τους Πρασίνους. Παράλληλα συνάντησε και

αρκετούς ευρωβουλευτές ωστόσο επανέλαβε ότι δεν αποφασίστηκε ένταξη σε καμία ευρωομάδα, κάτι που θα συμβεί μετά τις ευρωεκλογές. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν θετικό στις Βρυξέλλες για Το Ποτάμι και τις θέσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, κατά την μεταξύ τους συνάντηση ο κ. Σουλτς αποδέχθηκε «ευθύνες της Γερμανίας για όλη αυτή την κατάσταση που περνάει η χώρα», ενώ ο κ. Φερχόφσταντ έκανε λόγο για «αδιέξοδο της λιτότητας, στο οποίο σπρώχνονται οι Ελληνες». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος, κρίνοντάς το «μη εξυπηρετούμενο», ωστόσο περιέγραψε τη συζήτηση περί διαπραγμάτευσης για το συγκεκριμένο θέμα ως ανεδαφική. Τόνισε ότι το χρέος ανήκει πλέον σε κράτη και κοινωνίες που «σε κάποιες περιπτώσεις είναι φτωχότερες στο κατά κεφαλήν εισόδημα» από την Ελλάδα. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι το «Ποτάμι» προετοιμάζει εθνικό σχέδιο δράσης με εννέα επιτροπές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι που θα περιληφθεί στο πρόγραμμα του κόμματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Αναζητήσεις
ο θεοδωρακης συναντησε τον γκι φερχοφσταντ
Τυχαία Θέματα