Πρωτοσέλιδα: Μέρκελ, φέρε πίσω τα λεφτά της Κατοχής

Η αυριανή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και φυσικά η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μερικά από τα ξύρια θέματα που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί θα πάρουν πόσο μέρισμα".

Η εφημερίδα γράφει "εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση 500 ευρώ θα λάβουν στις 9 Μαΐου

2014 περίπου οι σχεδόν 75.000 ένστολοι των οποίων οι ακαθάριστες τακτικές αποδοχές του μηνός Ιανουαρίου 2014 κυμαίνονται γύρω στα 1.500 ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Μεγάλο βήμα για έξοδο από τα Μνημόνια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μετάβαση της χώρας από το καθεστώς των Μνημονίων σε μια νέα περίοδο σταδιακής ανάπτυξης σηματοδοτεί η έξοδος στις αγορές με την έκδοση του πενταετούς ομολόγου. Το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα. Ομως ήδη από χθες είχε εκδηλωθεί ζωηρό το ενδιαφέρον από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους και θεσμικούς επενδυτές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ρώσος Αγιος: «Αλίμονο αν ξέρατε τι σας περιμένει»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Λαυρέντιος του Τσέρνιγκοφ συγκλονίζει με τις προφητείες του για τις «μέρες του Αντίχριστου»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι σημαίνει η έξοδος από την καραντίνα των αγορών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα βγήκε για 5ετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ και οι ξένοι επενδυτές προσέφεραν άνω των 15 δισ. ευρώ στη διαδικασία των προεγγραφών με επιτόκιο κοντά στο 5%. Από την πρόσβαση στις αγορές το Δημόσιο θα γλιτώσει 200 εκατ. ευρώ, τράπεζες και επιχειρήσεις θα αντλήσουν ευκολότερα και φθηνότερα ρευστότητα ενώ μπαίνει φρένο σε νέο δάνειο από Ε.Ε. - ΔΝΤ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στημένα παιχνίδια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με μια «καλοστημένη» έξοδο, η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στις αγορές με στόχο να δανειστεί 2,5 έως 3 δισ. ευρώ. Ανάδοχοι της έκδοσης, ξένοι οίκοι και τράπεζες που πριν από τέσσερα χρόνια οδήγησαν στο Μνημόνιο τη χώρα, αποκλείοντας την πρόσβασή της στις αγορές εξαιτίας του χρέους που προσέγγιζε τότε το 120% του ΑΕΠ".

ΕΣΤΙΑ: "Ορόσημο για την Οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιοι δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της η επάνοδός μας στις διεθνείς χρηματαγορές είναι ή αδαείς ή απίστευτα κακόπιστοι. Αυτό που θα μπορούσε ενδεχομένως να συζητηθή, είναι το κατά πόσον ήταν τώρα ο καταλληλότερος χρόνος εξόδου μας στις αγορές ή λίγους μήνες αργότερα, μετά την αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας".

Η ΑΥΓΗ: "Εξοδος με νέο Μνημόνιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αρχή ενός νέου μνημονιακού κύκλου αποδεικνύεται το πολυνομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Αυγή», η κυβέρνηση ανέλαβε επαχθείς δεσμεύσεις έναντι των δανειστών για μετά τις ευρωεκλογές προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την «ιστορία επιτυχίας» πριν από αυτές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βγήκαμε στις αγορές!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "τα πολιτικά κριτήρια υπερίσχυσαν των οικονομικών στην απόφαση της κυβέρνησης να βγει έστω και με χαμηλότερους τόνους στις διεθνείς αγορές, για να αντλήσει τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 5%. Ωστόσο η «επιτυχία» αφήνει αδιάφορη την ελληνική κοινωνία με τα δύο εκατομμύρια ανέργους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θεαματική επιστροφή στις αγορές"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι διεθνείς επενδυτές στην πρώτη προσπάθεια της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου και πριν ανοίξει επισήμως η διαδικασία (αυτό θα γίνει σήμερα το πρωί), οι προσφορές κατά την προεγγραφή έφτασαν τα 16 δισ. ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Ελλάδα στις Κεφαλαιαγορές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι στο επίκεντρο σχολίων και αναλύσεων στα γερμανικά ΜΜΕ. Οι περισσότεροι αναλυτές αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία το εγχείρημα, διατυπώνονται ωστόσο και ενστάσεις, μεταδίδει η Dautsche Welle".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγωνιστική απάντηση σε κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη στιγμή που η κυβέρνηση πανηγύριζε για την έξοδο στις αγορές, που τσακωνόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ για το πότε και πώς θα φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες του λαού, χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και γυναίκες αναμετρήθηκαν με τις δυσκολίες, τις απειλές της εργοδοσίας, την ανοιχτή υπονόμευση από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και έδωσαν τη μάχη της πανελλαδικής απεργίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι αγορές σκίζουν το Μνημόνιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κίνηση ματ που οδηγεί στο τέλος των Μνημονίων θεωρούν στο Μαξίμου τη σημερινή έξοδο στις αγορές, η οποία προδιαγράφεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς οι προεγγραφές έχουν ήδη υπερκαλύψει πολλές φορές το ποσό. Εντονα αρνητικές είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μέρκελ, φέρε πίσω τα λεφτά της Κατοχής"

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταφανώς αρνητική είναι η εικόνα της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse RC, την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Ποντίκι». Το 69% έχει αρνητική εικόνα για τη Μέρκελ, με τις θετικές γνώμες να περιορίζονται μόλις στο 24%".

Kontranews: "Πάρτα όλα και τα 12 δισ Αντώνη και ρίξτα στην αγορά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόνο έτσι μπορεί να ξεκινήσει η ανάπτυξη, να ανασάνει ο κόσμος και να αρχίσει να κινείται η οικονομία. Και μην ξεχνάς, ότι ο Γιωργάκης του 2010, όταν είχε ζητήσει 8 δις ευρώ από τις αγορές, του έδιναν 25 και δεν πήρε. Αν τα είχε πάρει τότε, δεν θα χρειαζόταν να έρθει εδώ ούτε η τρόικα ούτε το ΔΝΤ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη επιστροφή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«αλλαγή σελίδας» χαρακτήριζαν χθες επίσημα κυβερνητικά στελέχη την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη ικανοποίησή τους για την έκδοση ελληνικού ομολόγου μετά από τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας μέσα από την οποία η Ελλάδα θα επανέλθει σε συνθήκες κανονικότητας, καθώς θα μπορεί να δανείζεται ομαλά από τις διεθνείς αγορές»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω από 16 δισ. προσφορές για το ομόλογο των 2,5 δισ. ευρώ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "απρόσμενα ζωηρό είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για το πενταετές ομόλογο που εκδίδει επισήμως η Ελλάδα, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας από τις αγορές. Το ύψος της έκδοσης είναι 2,5 δισ. ευρώ, αλλά οι προσφορές των θεσμικών επενδυτών από το μεσημέρι της Τετάρτης που άναψε το «πράσινο φως» το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ, όπως ενημέρωσε χθες το βράδυ τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας".

Keywords
μερκελ, πρωτοσελιδα, λεφτα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, γιάννης στουρνάρας, αθηνα, ελλαδα, δημοκρατια, μαΐου, νέα, προσφορες, ωρα, σημαίνει, τραπεζες, ΔΝΤ, ελευθεροτυπια, μνημονιο, αεπ, εστια, αυγη, εξοδος, βουλη, εφημεριδα, καθημερινη, μμε, ριζοσπαστησ, συριζα, απεργια, ματ, ποντικι, pulse, δις, τροικα, ναυτεμπορικη, φως, αντ, σαμαρας, στουρναρας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, στημενα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, κοινωνια, τι σημαινει, πολυνομοσχεδιο, αντ, αυγη, αυριανη, βημα, εξοδος, καθημερινη, μμε, ναυτεμπορικη, οικονομια, σημερινη, υπουργειο οικονομικων, υψος, ωρα, αισιοδοξια, ανγκελα μερκελ, απιστευτα, βιβλιο, βραδυ, γερμανικα, γινει, δανειο, δημοσιο, δις, εγχειρημα, ευρω, εξελιξη, εφημεριδα, εικονα, κεφαλαιο, κυβερνηση, μαΐου, μαξιμου, ματ, μηνες, νεολαια, ποντικι, προφητειες, φυσικα, χρονος, ωρες, αγορες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, pulse, σημαίνει, θεματα, ξεχνας
Τυχαία Θέματα