Ο Σπύρος Λυκούδης και φεύγει από τη ΔΗΜΑΡ και ψηφίζει πρόεδρο Δημοκρατίας

14:29 8/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Ζήτημα ωρών, άντε λίγων 24ωρων αποτελεί η επίσημη αναγγελία της αποχώρησης του Σπύρου Λυκούδη από τη Δημοκρατική Αριστερά. Και όπως προαναγγέλλει ήδη ο ίδιος, δεν πρόκειται να φύγει μόνος του. Παράλληλα, δε σχεδόν επισήμως ανακοινώνει ότι θα είναι από τους βουλευτές εκείνους που αναμένεται να ψηφίσει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, προκειμένου να μην γίνουν εκλογές.

Στην ουσία, η αποχώρηση του Σπύρου

Λυκούδη από την ΔΗΜΑΡ την οποία ουσιαστικά συνίδρυσε με τον Φώτη Κουβέλη τον Ιούνιο του 2010, προδιαγράφηκε τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση.

Μεσολάβησαν πολλά, αλλά ποτέ δεν κατάφερε από τότε να κολλήσει το γυαλί που είχε ραγίσει μεταξύ των κυρίων Λυκούδη και Κουβέλη. Ο κ. Λυκούδης άρχισε σταδιακά να απομακρύνεται ψυχικά. Το Δεκέμβριο του 2013, στο δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, παρέδωσε τα κλειδιά του κόμματος που κατείχε από το πρώτο συνέδριο, τον Απρίλιο του 2011, όταν φυσιολογικά και αναμενόμενα είχε αναδειχθεί σε γραμματέας.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Λυκούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ουσιαστικά επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας: «Είμαι σε μία φάση σοβαρών, σε σχέση με μένα και τη ΔΗΜΑΡ, αποφάσεων. Η δική μου σχέση με τη ΔΗΜΑΡ είναι και πολιτικά και συναισθηματικά φορτωμένη και σκέφτομαι τα πάντα. Και τις αποφάσεις μου. Έχω συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη και του έχω πει τις σκέψεις και τις ενστάσεις μου και σήμερα θα συναντηθώ και με τους συντρόφους μου της Κ.Ε. όπου έχουμε συγκροτήσει τη Μεταρρυθμιστική Τάση και δεν θα πάμε στο συνέδριο, για να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αφήστε μου ένα χρονικό περιθώριο για να μπορέσω να τις εκθέσω με έναν τρόπο διακριτικό και απέναντι στη ΔΗΜΑΡ. Είναι αυτό ακριβώς (να συναντηθώ πρώτα με τους συντρόφους μου), αλλά και ότι θέλω να το εκφράσω χωρίς να διαμορφώσω απέναντι στο κόμμα σοβαρές αποστάσεις. Πάνω από ένα χρόνο τώρα έχω διαμορφώσει ένα σύστημα απόψεων που δεν ταιριάζει με αυτά που σκέπτεται και πράττει η ΔΗΜΑΡ. Μέχρι την τελευταία στιγμή, την ύστατη ώρα, έκανα προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για τη ΔΗΜΑΡ

Κατά τον κ. Λυκούδη σήμερα η ΔΗΜΑΡ διολισθαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σχέση με αυτό το κόμμα που το ψήφισαν, οι 350.000 Έλληνες το 2012 και του έδωσαν 17 έδρες στη Βουλή.

Σε ότι αφορά την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Λυκούδης είναι όσο σαφέστερος θα μπορούσε να είναι, σήμερα: «Η ψήφος μου έχει σχέση και με το πολιτικό πρόσωπο και με το πολιτικό κλίμα και ό,τι μπορεί να σκεφθεί ένας βουλευτής εκείνη την ώρα, για την τοποθέτησή του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι πως η άποψή μου είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι ο τόπος χρειάζεται εκλογές. Χρειάζεται σταθερότητα, διότι βρίσκεται η χώρα σε μια λεπτή φάση και χρειάζεται συνεννόηση για να εκλέξει ΠτΔ και να αποφύγει το ενδεχόμενο των εκλογών. Εάν προταθεί ο κ. Κουβέλης, πιστεύω ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεντρώσει συναινέσεις και εγώ προφανώς θα τον ψηφίσω.»

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Ο Σπύρος Λυκούδης και φεύγει από τη ΔΗΜΑΡ και ψηφίζει πρόεδρο Δημοκρατίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα