Ο Σνόουντεν δεν ήταν… υπεράνω υποψίας – Στη CIA τον είχαν «πιάσει» και του έκαναν αναφορά

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν είχε συγκεντρώσει υποψίες στο πρόσωπό του, όταν εργαζόταν για τη CIA, καθώς είχε επιχειρήσει να έχει παράνομη πρόσβαση σε έγγραφα για τα οποία δεν είχε αρμοδιότητα, ωστόσο μια έκθεση ανωτέρου του αγνοήθηκε, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προϊστάμενος του Σνόουντεν είχε συντάξει επικριτική έκθεση για τον υφιστάμενό του το 2009,

ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη θέση του στη Γενεύη.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος σήμερα ζει εξόριστος στη Μόσχα, είχε φύγει τότε από τη CIA για να γίνει τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, της αρμόδιας υπηρεσίας για τις υποκλοπές των επικοινωνιών. Έκτοτε έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα που αποκάλυπταν το μέγεθος της αμερικανικής ηλεκτρονικής κατασκοπείας ανά τον κόσμο.

Η έκθεση του ανωτέρου του Σνόουντεν και οι υποψίες της CIΑ δεν φαίνεται να διαβιβάστηκαν στην NSA, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Τα πιο πάνω στοιχεία έγιναν γνωστά στη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Σνόουντεν για το πρόγραμμα της αμερικανικής παρακολούθησης, προσθέτει η εφημερίδα. Στην αναφορά του, ο προϊστάμενος του Σνόουντεν έγγραφε ότι είχε παρατηρήσει σαφή αλλαγή στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στην εργασία του νεαρού τεχνικού.

Η αναφορά αυτή θα έπρεπε να ήταν το πρώτο σήμα συναγερμού για τις μελλοντικές προθέσεις του Σνόουντεν και μια ευκαιρία να αναθεωρηθούν οι αρμοδιότητές του ή να τεθεί η εργασία του στην NSA υπό αυστηρότερη εποπτεία, υπογράμμισε η εφημερίδα.

Ο πατέρας του Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, συνάντησε τον γιο του σε μυστική τοποθεσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει.

"Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και υπήρξε μεγάλη συγκίνηση", δήλωσε η ίδια πηγή υπογραμμίζοντας ότι η ώρα και το σημείο της συνάντησης δεν δημοσιοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο Λον Σνόουντεν που έφθασε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας επισκέφθηκε τη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου, όπου ο γιος του είχε μείνει τουλάχιστον ένα μήνα --σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή --πριν τού χορηγηθεί την 1η Αυγούστου προσωρινό άσυλο διάρκειας ενός έτους στη Ρωσία.

Ο 30χρονος τεχνικός που καταζητείται από την Ουάσινγκτον για κατασκοπεία μετά τις αποκαλύψεις του για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ΗΠΑ στο εξωτερικό, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που τού χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο.

Ο Σνόουντεν είχε φθάσει στις 23 Ιουνίου στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Η υπόθεση προκάλεσε ένταση στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, με την Ουάσινγκτον να ζητεί την έκδοσή του.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα