«Οχι» Στουρνάρα σε αύξηση φόρων και μείωση μισθών

Την διαβεβαίωσή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και αύξηση φορολογικών συντελεστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Βουλή.

Ο κ.Στουρνάρας θέλησε

να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα δηλαδή «όχι νέες μειώσεις μισθών, όχι αυξήσεις φόρων». Επεσήμανε μάλιστα ότι οι διαρθρωτικές ρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και πώς η χώρα «χρειάζεται μεταρρυθμίσεις».

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν θα χρειαστούν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα, ο κ.Στουρνάρας ήρθε να δώσει μια δεύτερη επιβεβαίωση.

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε ότι ο νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) θα είναι δικαιότερος καθώς το υπουργείο στοχεύει να πάρει την ίδια φορολογητέα ύλη από περισσότερους ενώ για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων – ζήτημα που εγείρει ενστάσεις στις κοινοβουλευτικές τάξεις της συγκυβέρνησης – ανέφερε ότι «για τα χωράφια η επιβάρυνση θα είναι ελαχιστότατη της τάξης 10 έως 20 ευρώ».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε από πλευράς του στον υπουργό πως «η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί» ενώ σημείωσε πως «το όχι άλλα οριζόντια μέτρα δεν πρέπει να σημαίνει κάθετα μέτρα στο κεφάλι του κάθε Έλληνα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα