Ο Σαμαράς έδιωξε τον Μπαλτάκο για το «ακροδεξιό» βίντεο με τον Κασιδιάρη

16:29 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Την παραίτησή του υπέβαλε από την θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μπαλτάκος οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά το σκάνδαλο που έσκασε με το βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί σε φιλικό κλίμα με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη,

και να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως στοιχείο για τις διώξεις στα μέλη του εθνικιστικού κόμματος.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και έβαλε φωτιά στα θεμέλια της κυβέρνησης, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις ήταν «παγωμένες» και παρασκηνιακές. Καμμία δημόσια δήλωση, παρά μόνο πράξεις. Έτσι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή να μεταβεί ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου όπως όλα δείχνουν να του ανακοινώσει την παύση του από τα καθήκοντά του.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου λένε πως ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τα όσα έκανε και είπε ο κ. Μπαλτάκος καθώς «αγγίζουν» όχι μόνο την κυβέρνηση και την στρατηγική που έχει ακολουθήσει με την Χρυσή Αυγή, αλλά και τον ίδιο. Εκτός αυτού, ο πρωθυπουργός, αισθάνεται και προδομένος καθώς διατηρεί με τον Τάκη Μπαλτάκο, χρόνια και στενή φιλία, η οποία πήγαινε χέρι-χέρι με την πολιτική τους εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα