Ο Σάκης είναι “Θεός” – Κυτταρική η σχέση μου με το αρχαίο δράμα

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, αυτή να ερμηνεύσει τον «θεό Διόνυσο» στις Βάκχες του Ευρυπίδη.

Για την πρώτη του αντίδραση όταν του προτάθηκε ο ρόλος του Θεού Διόνυσου, ο Σάκης Ρουβάς απάντησε πως «το ενδιαφέρον γεννήθηκε πριν από χρόνια στην Επίδαυρο και από τότε το συζητάμε συνέχεια. Με είχε συνεπάρει το αρχαίο δράμα και είχα πρώτος εκφράσει στον Δημήτρη Λιγνάδη την επιθυμία μου να κάνω

θέατρο. Αμέσως μετά μου είπε για τις «Βάκχες» και τον Διόνυσο. Την επομένη πήγα και αγόρασα το βιβλίο σε μετάφραση του Χειμωνά. Το διάβασα και αναρωτήθηκα: «Πώς μπορεί κάποιος να παίξει τον Θεό;». Από τότε άρχισε η συζήτηση με τον Δημήτρη και τον Γιάννη Λιγνάδη (σ.σ. αδελφό του σκηνοθέτη, φιλόλογο, που υπογράφει τη μετάφραση των «Βάκχων») επάνω στο κείμενο και το ρόλο. Εφέτος, όπως κάθε χρόνο, επανήλθε η πρότασή του. Και ενώ είχα τους ενδοιασμούς μου, από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε ήξερα ότι θα το κάνω».

Απαντώντας για τη σχέση που είχε πριν με το αρχαίο θέατρο, ο ποπ σταρ δήλωσε πως «θα έλεγα ότι επεδίωκα να βλέπω παραστάσεις στην Επίδαυρο, αλλά δεν το παρακολουθούσα συστηματικά. Νομίζω ότι είναι κυτταρική η σχέση μου με το είδος, το αρχαίο δράμα».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο χαρακτηρισμό «κράχτης» για την παράσταση… «Στα δικά μου αφτιά η λέξη “κράχτης” ακούγεται ωραία, από όποια πλευρά και να τη δεις. Η δική μας η δουλειά, εκτός από την προσωπική εξερεύνηση είναι και επικοινωνία. Αυτό άλλωστε δεν είναι το θέατρο; Επικοινωνία των μυστηρίων με τον πολύ κόσμο. Δουλειά μας λοιπόν είναι να επικοινωνήσουμε τα μυστήρια του θεάτρου. Τι κάνει λοιπόν ο κράχτης; Φωνάζει κόσμο για να μεταλάβουν τα μυστήρια του Διονύσου; Ακόμη καλύτερα, λοιπόν, αν έρθει πιο πολύς κόσμος», σημείωσε με νόημα.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας Το Βήμα, Μυρτώ Λοβέρδου, θέλησε να ρωτήσει και για τα ταμπού που υπάρχουν λόγω της δεδομένης εικόνας του Ρουβά, με τον τραγουδιστή να απαντά: «Λειτουργούν και ως εργαλεία και ως εμπόδια. Και στις δύο περιπτώσεις είναι χρήσιμα. Γιατί αν είναι εμπόδιο πρέπει να το υπερκεράσω, αν είναι εργαλείο να το χρησιμοποιώ για την καλύτερη επικοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα