Ο πρώτος χιονιάς στην Αττική

Πρωτοχρονιά με χιόνι θα κάνει η Αττική και οι άσπρες μέρες ξεκινούν από σήμερα, καθώς από το πρωί ο καιρός παρουσίασε σφοδρή επιδείνωση. Σε Πεντέλη, Πάρνηθα, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο και Ιπποκράτειο Πολιτεία πέφτει ήδη χιόνι, ενώ στα βόρεια προάστια ρίχνει χιονόνερο.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα συνεχιστούν το επόμενο διήμερο.

Ο

δρόμος που συνδέει Πεντέλη με Νέα Μάκρη έκλεισε ήδη. Πυκνό χιόνι πέφτει και στα Βίλια, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας. Από το 25ο χιλιόμετρο και πάνω η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες. κάτι που αναμένεται να ισχύσει από το βράδυ και για τις προαναφερόμενες περιοχές της Αττικής, που έχουν αρχίσει ήδη να ντύνονται στα λευκά.

Μέτρα για τους άστεγους

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «έθεσαν» σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των αστέγων.

Από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, θα παραμένουν ανοιχτές όλο το 24ωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

Η Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα (Ταυγέτου 60 - τηλ. 210.2231419).Το Γραφείο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον Κολωνό (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35 - Τηλ. 210.5157882).

Ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), στην διασταύρωση Σοφοκλέους και Πειραιώς 35.

Κλιμάκια του ΚΥΑΔΑ και 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων θα μοιράζουν κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, για να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

Ακόμη, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στον αριθμό 1595.

The post Ο πρώτος χιονιάς στην Αττική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα