Ο Πανούσης απαντά στο koolnews.gr για την κριτική στη δήλωσή του για τον παιδοκτόνο – Ανταπαντάμε ακριβώς με τα δικά του λόγια

18:38 5/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Ο υπουργός αναπληρωτής Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, απαντά στο koolnews.gr αλλά με βάση τη δική του απάντηση ανταπαντάμε να διαλέξει ή το καπέλο του υπουργού και να προσέχει τι δηλώνει ή αυτό του καθηγητή και να κάνει ελεύθερα τις αναλύσεις του για κοινωνικά θέματα

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ. Πανούσης, αναφερόμενος στον 27χρονο που δολοφόνησε την 4χρονη κόρη του Άννυ προέβλεψε το θάνατο του παιδοκτόνου μέσα στη φυλακή επικαλούμενος τον κώδικα τιμής των φυλακών.

Το koolnews.gr θεωρεί ότι αν η δήλωση αυτή προερχόταν από

τον καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση τότε προφανώς θα απεικόνιζε μια πραγματικότητα. Όταν όμως προέρχεται από τον υπουργό Γιάννη Πανούση πρόκειται για μια απαράδεκτη δήλωση [διαβάστε την τοποθέτηση του koolnews.gr ΕΔΩ].

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πανούσης απαντά: «Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη.

ΥΓ. Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…»

Ανταπαντάμε ότι αυτό ακριβώς σημειώσαμε και εμείς. Εάν θέλει να φορά το καπέλο του επιστήμονα ας κάνει τις αναλύσεις του και ας τοποθετείται. Όταν όμως μιλά ως υπουργός και αναφέρεται στο νόμο της φυλακής και στον θάνατο κάποιου τότε υπάρχει ζήτημα.

ΥΓ. Εάν δηλώνει ότι οι φυλακές έχουν νόμους και κανόνες, τότε –ως υπουργός- παραδέχεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει, δεν μπορεί να ελέγξει τις φυλακές και ο κάθε άνθρωπος –έστω και ο χειρότερος κακοποιός- βρίσκεται χωρίς προστασία από τους νόμους που δεν έχει ή δεν μπορεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

The post Ο Πανούσης απαντά στο koolnews.gr για την κριτική στη δήλωσή του για τον παιδοκτόνο – Ανταπαντάμε ακριβώς με τα δικά του λόγια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα