UEFA και ΑΝ.ΕΛ πετάνε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο του Κοντονή που πρέπει να αποφασίσει Grexitball και κυβερνητική κρίση, ή υποταγή

18:38 5/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Ο Σταύρος Κοντονής πήγε στην UEFA απρόσκλητος για να λύσει τα προβλήματα και γυρίζει στην Αθήνα με περισσότερα, αφού πλην της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αντίθετοι με τα επίμαχα άρθρα 1 και 14 είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πλέον η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

καλούνται να δώσουν μάχη με την UEFA η οποία είναι απόλυτη, για να αποφευχθεί το Grexitball...

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού προσπάθησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την UEFA, όμως βρήκε... τοίχο, αφού τα υψηλόβαθμα στελέχη δεν τον δέχθηκαν, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα από το KoolNews.gr [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] και τον παρέπεμψαν σε μια επιτροπή που επί της ουσίας του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να γίνει κουβέντα, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα στη συνάντηση με τον Ινφαντίνο, Γενικό Γραμματέα της UEFA.

Σύμφωνα, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας gazzetta.gr, οι άνθρωποι της UEFA, του έβαλαν το μαχαίρι το λαιμό και του τόνισαν πως αν δεν γίνουν πράξη όλα όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα τότε θα επιβληθεί η ποινή του αποκλεισμού της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το λεγόμενο δηλαδή Grexitball. Ο Σταύρος Κοντονής, από την πλευρά του προσπάθησε να ελιχθεί και να κάνει μια πρόταση πάνω στο άρθρο που δίνει την δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να αποκλείσει ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη και πρότεινε να γίνει μια διαφοροποίηση να μην παίρνει ο Υφυπουργός από μόνος του αυτή την απόφαση, αλλά να γίνεται μέσω συνεννοήσεως με τη UEFA, την ΕΠΟ και την FIFA. Όμως και πάλι η απάντηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν αρνητική.

Διαφωνία των ΑΝ.ΕΛ με το νομοσχέδιο Κοντονή

Σα να μην έφτανε η σύγκρουση με την UEFA που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση, ήρθε άλλη μια για να συμπληρωθεί το... παζλ των αντιπαραθέσεων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ανήκουν στο δικομματική κυβέρνηση, έχουν ξεκαθαρίσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως τα επίμαχα άρθρα δεν είναι διατεθειμένοι να τα ψηφίσουν και αυτό διότι δεν θα στηρίξουν τον Στάυρο Κοντονή, αν όλη η ιστορία οδηγηθεί στο Grexitball και στην καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, στερεί και στις ομάδες το κίνητρο του πρωταθλητισμού, στερεί τα οικονομικά οφέλη που έχουν οι σύλλογοι σε καιρούς που οι επενδυτές και τα χρήματα δεν περισσεύουν.

Από εκεί και πέρα, το θέμα του ποδοσφαίρου είναι και πολιτικό. Αυτή τη στιγμή ο Υφυπουργός Αθλητισμού το χειρίζεται προσωπικά, αλλά κάποια βελτίωση δεν έχει υπάρξει, στις συζητήσεις που έχει κάνει με τους φορείς του ποδοσφαίρου, ωστόσο όμως θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα και ποια θα είναι η κυβερνητική γραμμή. '

Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η μία επιλογή είναι η επιλογή της «κωλοτούμπας», δηλαδή να προσαρμόσει το νομοσχέδιο, όπως το θέλει η UEFA, να ψηφιστεί στη Βουλή και να αποφευχθεί το Grexitball και η δεύτερη επιλογή είναι να μην γίνουν αλλαγές, το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί από τους ΑΝ.ΕΛ, να υπάρχει εσωτερικός πόλεμος μέσα στο στρατόπεδο της Κυβέρνησης και συν τοις άλλοις η UEFA να μας αποκλείσει από την Ευρώπη.

The post UEFA και ΑΝ.ΕΛ πετάνε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο του Κοντονή που πρέπει να αποφασίσει Grexitball και κυβερνητική κρίση, ή υποταγή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα