Ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στον πλανήτη απειλεί το ISIS: Θα σας ξεριζώσουμε τις καρδιές

Έναν εχθρό από εκεί που δεν τον φαντάζονταν απέκτησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Είχαν απέναντί τους (σχεδόν) κάθε οργανωμένο κράτος του πλανήτη, όμως τώρα ίσως τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μία οργάνωση που χρησιμοποιεί τον τρόμο για να πλουτίζει. Το μεξικανικό καρτέλ του Joaquín "El Chapo" Guzman του μεγαλύτερου βαρώνου ναρκωτικών του πλανήτη.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Όχι ο El Chapo δεν σκοπεύει να ξεκινήσει χριστιανική σταυροφορία κατά των τζιχαντιστών για την σωτηρία της Δύσης. Όχι, φυσικά και δεν είναι τόσο (καθόλου μάλλον) αλτρουιστής. Ούτε φαίνεται να

συγκινείται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι, Σαν Μπερναντίνο και Λονδίνο. Ο λόγος είναι απλός. Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει πολλές από τις αποστολές του οι οποίες μεταφέρουν ναρκωτικά από την μία μεριά του πλανήτη στην άλλη και τυγχάνει να διασχίζουν την Μέση Ανατολή.

Ο El Chapo λοιπόν με ένα σκληρότατο email το οποίο έστειλε προς το ISIS και διέρρευσε μέσω του της ιστοσελίδας Cartel Blog προειδοποιεί τον «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μαγκντάντι για τα συμφέροντα του καρτέλ του. «Εσείς (το ISIS) δεν είστε στρατιώτες. Δεν είστε τίποτα άλλο παρά πουτ@νες. Ο Θεός σας δεν μπορεί να σας σώσει από τον πραγματικό τρόμο που θα εξαπολύσουν οι άνδρες μου εάν συνεχίσετε να έχετε αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μου».

Στην συνέχεια ο El Chapo τονίζει: «Οι άνδρες μου θα σας καταστρέψουν. Ο κόσμος δεν είναι δικός σας για να τον ορίζετε. Λυπάμαι για τον επόμενο γιο πόρνης που θα προσπαθήσει να ανακατευτεί με τις επιχειρήσεις του Σινιόλα Καρτέλ. Θα ξεριζώσω τις καρδιές και τις γλώσσες τους. Φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει».

Το καρτέλ Σινιόλα θεωρείται το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών στον πλανήτη με δραστηριότητες που απλώνονται από την Αμερική, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, ακόμα και την Αφρική. Στην Μέση Ανατολή το καρτέλ έχει εξελιχθεί σε μέγα προμηθευτή κοκαΐνης, έκστασης, και άλλων αποκαλούμενων ναρκωτικών για πάρτυ σε ζάπλουτους πετρελαιάδες και επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Την ίδια ώρα όμως το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει κάθε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στα εδάφη που ελέγχει με συνέπεια συστηματικά να καταστρέφει τις αποστολές του καρτέλ Σινιόλα που διασχίζουν την περιοχή και πέφτουν στα χέρια τους. Και μπορεί το ISIS να έχει επιδείξει σκληρότητα και θράσος σε κάθε αντίπαλο που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουμε δει απάντηση προς το μεξικανικό καρτέλ. Οι τζιχαντιστές διατηρούν σιγήν ιχθύος απέναντι στις απειλές που εκστόμισε ο El Chapo.

Τέλος ο El Chapo ο οποίος μέσα στο 2015 είχε επιτύχει να δραπετεύσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, και φυσικά όπως είπαμε δεν είναι αλτρουιστής, στο γράμμα που έχει στείλει προς τους τζιχαντιστές ζητά αμνηστία για τα εγκλήματά του σε περίπτωση που επιτύχει να εξαφανίσει το ISIS από προσώπου γης. «Θα είναι η απόλυτη ειρωνεία η ομάδα που θα καθαρίσει το ISIS να είναι το καρτέλ μας» έγραψε ο El Chapo.

Ποιος είναι ο El Chapo

Το πλήρες όνομά του είναι Joaquín Archivaldo Guzmán Loera και γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1954. Είναι βαρώνος ναρκωτικών και επικεφαλής του καρτέλ Σινιόλα, όνομα το οποίο δόθηκε στην οργάνωση από μία μεξικανική ακτή στην οποία και το καρτέλ οργανώθηκε για πρώτη φορά. Η δύναμή του είναι τέτοια σε σημείο όπου το Forbes τον κατέτασσε στην λίστα του με τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη από το 2009 έως και το 2011. Είναι ο 10ος πιο πλούσιος Μεξικανός και η προσωπική του περιουσία ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια Αμερικής.

Ο Ελ Τσάπο καταζητείται από τις αρχές του Μεξικού, την Ιντερπόλ και τις ΗΠΑ ενώ η αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής ο El Chapo αποτελεί αφενός νο1 κίνδυνο για τις ΗΠΑ αλλά το πιο σημαντικό είναι πως η επιρροή του φτάνει να αγγίζει αυτήν του θρυλικού Πάμπλο Εσκομπάρ.

The post Ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στον πλανήτη απειλεί το ISIS: Θα σας ξεριζώσουμε τις καρδιές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα