Ο Κακλαμάνης «πυροβολεί» την ΝΔ και την κυβέρνηση από το… συνέδριο της ΝΔ

«Η εθνική ανεξαρτησία αποτελεί προυπόθεση ελευθερίας», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, κάνοντας αναδρομή στο πρώτο Συνέδριο της ΝΔ, στη Χαλκιδική, το 1979.

Εξαπέλυσε ευθείες βολές στη σημερινή Ευρώπη, τονίζοντας πως «θέλουμε την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών, όχι την Ευρώπη της Μέρκελ και των κερδοσκόπων». «Θέλω να κοιτάω τον κόσμο στις γειτονιές στα μάτια. Άλλα υποσχεθήκαμε προεκλογικά και άλλα ψηφίσαμε» σημείωσε, ανοίγοντας έτσι πυρ κατά των επιλογών της κυβέρνησης

και της ηγεσίας της ΝΔ.

«Εθνικό συμφέρον για τους σημερινούς Έλληνες είναι ορισμένα απλά πράγματα: Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και πρέπει να σας πω πως ντρέπομαι για την απόφαση προχθες στη Σύνοδο Κορυφής. Εθνικό συμφέρον είναι με τις δόσεις των εταίρων μας να μην εξοφλούνται τα ξένα ομόλογα αλλά οι υποχρεώσεις μας στους Έλληνες πολίτες», σημείωσε προς στο τέλος, καρφώνοντας επίσης τόσο τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και των πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον οποίον χαρακτήρισε ως «κατ'εξοχήν εκπρόσωπο των τραπεζιτών». Έκλεισε, ζητώντας μετ' επιτάσεως να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο και να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση.

Keywords
Τυχαία Θέματα