Ο «γκαφατζής» Κυριάκος που έκανε τον Αλέξη και πάλι αριστερό

Μια ανέλπιστη ένεση «αριστεροσύνης» δέχτηκε χτες βράδυ ο Πρωθυπουργός με την ευκαιρία της παρθενικής εμφάνισης στη Βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού πλέον της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι τόσο ακραία νεοφιλελεύθερος που εμείς μπροστά του φαντάζουμε ως ακροαριστεροί» σχολίαζε μεταξύ σοβαρού και αστείου στο περιστύλιο της Βουλής στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει το ιδεολογικό

και ταξικό χάος που χωρίζει την κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ειδικά αυτό φάνηκε με την παρουσία και τις τοποθετήσεις του Κ. Μητσοτάκη. Στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί πλέον η πεποίθηση πως από χτες βράδυ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αγρότες και μικρομεσαίοι είδαν σε απευθείας σύνδεση με την Βουλή το πραγματικό πρόσωπο ενός νεοφιλελεύθερου πολιτικού που ήρθε να υπαρφαλαγγίσει τόσο τους ίδιους τους δανειστές όσο και τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

«Είσθε ακραίος, αλλά καθαρός νεοφιλελεύθερος. Αυτό είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κακό για την χώρα» είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής στον νέο του πολιτικό αντίπαλο που με την ομιλία του φρόντισε να επαναφέρει ένα σαφή ταξικό διαχωρισμό ανάμεσα στα δύο κόμματα αλλά και στην ίδια την κοινωνία. «Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας καλά θα κάνει να αρχίσει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο κατάληψης της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» έλεγε με νόημα το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας τις εμμονές του αρχηγού της ΝΔ σε σκληρό δόγμα που εχθρεύεται κάθε μορφής δραστηριότητας του κρατικού μηχανισμού και απεχθάνεται ακόμα και την ιδέα του κοινωνικού κράτους. Ορκισμένος εχθρός του δημοσιουπαλληλικού κόσμου της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης με χιλιάδες απολύσεις στο ενεργητικό του, χτες βράδυ εναργοποίησε τα φοβικά αντανακλαστικά ενός κόσμου που στο πρόσωπό του βλέπει πλέον έναν νέο «Ηρώδη» του Δημοσίου και έναν φανατικό υπερασπιστή των μεγάλων εισοδημάτων.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, το αριστερό προφίλ του οποίου είχε αρκούντως λερωθεί από το καλοκαίρι και μετά, κατάφερε να επανακτήσει με την βοήθεια του αντιπάλου του τα χαμένα του ερίσματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και να φαντάζει ως «αρνάκι» μπροστά στον νεοφιλελεύθερο «λύκο» της Νέας Δημοκρατίας που ζητά την επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, λέει όχι στην ιδέα της αναδιανομής, ζητά την ανάκληση των μικρών αυξήσεων στους δημόσιους υπάλληλους, επιμένει στις απολύσεις και προτείνει τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τις επιδοτήσεις των αγροτών. «Με μια ομιλία θαρρείς γραμμένη από κάποιο στέλεχος του ΔΝΤ, ο Μητσοτάκης έδειξε ποιός πραγματικά είναι» επισημαίνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «νεοφιλελεύθερα αποκαλυπτήρια».

Από σήμερα κιόλας το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και της Κουμουνδούρου έχουν αναλάβει την δημόσια καταγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να αποδομήσουν το προφίλ του νέου και πολλά υποσχόμενου πολιτικού που υποτίθεται έρχεται με φόρα από την εσωκομματική του επιτυχία να κλείσει την αριστερή παρένθεση του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη, στο Μαξίμου επιμένουν να υπερτονίζουν τις ελλείψεις του Κ. Μητσοτάκη, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην χθεσινή του εμφάνιση στην Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν την απίστευτη γκάφα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με την επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο επαναφέροντας μια περσινή καταγγελία του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη και του Βήματος. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν γελώντας χτες βράδυ πως «ο Μητσοτάκης πιάστηκε δημοσίως αδιάβαστος αναπαράγοντας μια ιστορία για την οποία το Βήμα έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον Κατρούγκαλο παραδεχόμενο πως είχε πέσει θύμα παραπληροφόρησης».

The post Ο «γκαφατζής» Κυριάκος που έκανε τον Αλέξη και πάλι αριστερό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα