Ό,τι λαχταρά η καρδιά σου στο «Papa’s Bar» και το «Fred & Ginger»! Εκλεκτό φαγητό και homemade σαγκριά

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη πλανεύτρα. Οι ομορφιές, οι άνθρωποι, τα στέκια, οι γεύσεις της σε κερδίζουν και σε κάνουν να μην την χορταίνεις. Κάτι παρόμοιο, ωστόσο, συμβαίνει και στο «Domotel Les Lazaristes» με το μπαρ και το εστιατόριό του να σου δίνουν ένα ή καλύτερα δύο λόγους παραπάνω για να επισκεφθείς τη συμπρωτεύουσα.

Γράφει η Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ξεκινώντας από το «Papa’s Bar», όπου το ξύλο συναντά το δέρμα σε μία ιδιαίτερη διακόσμηση, μπορείς να απολαύσεις εκλεκτά brandies,

επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, μία μεγάλη ποικιλία από malt whiskeys, κοκτέιλ και γευστικότατα συνοδευτικά. Δοκίμασε, με κλειστά μάτια, τη homemade σαγκριά, ειδικά αυτή με την τεντούρα και τη φράουλα, που ο μετρ του ξενοδοχείου Βασίλης Τζημόπουλος ετοιμάζει επί τόπου!

Επόμενη στάση; Το εστιατόριο, «Fred & Ginger», που είναι αφιερωμένο στο μοναδικό χορευτικό ντουέτο Fred Astaire και Ginger Rogers και ακολουθεί τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου που εξυμνεί τις τέχνες με κάθε όροφο, αφιερωμένο σε μία εξ αυτών. Η επιλογή του ονόματος καθόλου τυχαία, αφού η φινέτσα τόσο στις γεύσεις όσο και στο plating περνούν από μπροστά σου με χορευτική αρμονία, ενώ ο Executive Chef της Domotel Γιώργος Παπαδόπουλος ορίζει τα βήματα και τη γαστριμαργική χορογραφία με την άνεση που του χαρίζει η μεγάλη εμπειρία του.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Τα χρώματα του design έχουν, επίσης, επιλεγεί για να προκαλούν συναίσθημα: Έντονο κυανό και ματζέντα στα καθίσματα και ασημί στο στρώσιμο του τραπεζιού σε προκαλούν να νοιώσεις το γευστικό πάθος που πρόκειται να ακολουθήσει. Σειρά έχει το εντυπωσιακότατο μενού. Ξεκίνα το γευστικό σου ταξίδι με το λαχταριστό χταπόδι με μους από φάβα με καπνιστή πάπρικα ή με το εξαιρετικό χέλι με τον καραμελωμένο ανανά.

Την παράσταση κλέβει η πάπια με μέλι τρούφας και πουρέ από παντζάρι ενώ για τους λάτρεις του ψαριού, το χριστόψαρο, σιγοψημένο σε κενό αέρος, με πουρέ από κουνουπίδι αποτελεί ιδανική επιλογή. Για το τέλος, προτίμησε τις γλασσαρισμένες μπανάνες με σορμπέ από λευκή σοκολάτα και ρούμι.

Κι αν νομίζεις ότι η ομάδα του «Fred & Ginger» δεν επιφυλάσσει άλλες εκπλήξεις, κάνεις λάθος! Υπάρχει και το «Gastro Menu» το οποίο αλλάζει κάθε μήνα σύμφωνα με τα προϊόντα που ευδοκιμούν κι εντάσσεται στο a la carte menu το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχεται και η απόλυτη tailor made υπηρεσία του Private Cheffing, της δημιουργίας δηλαδή του προσωπικού μενού.

The post Ό,τι λαχταρά η καρδιά σου στο «Papa’s Bar» και το «Fred & Ginger»! Εκλεκτό φαγητό και homemade σαγκριά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ότι, Papa’s Bar, Fred, Ginger Εκλεκτό,oti, Papa’s Bar, Fred, Ginger eklekto