Ο φόνος του παπά έγκλημα πάθους

14:52 4/9/2012 - Πηγή: KoolNews

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας ιερέα στη Ζαχάρω Ηλείας καθώς πίσω από το φονικό του ιερέα βρισκόταν η σύζυγός του και ο εραστής της οι οποίοι μάλιστα ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, οι δύο εραστές νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος όπου και υπέδειξαν στους αστυνομικούς πώς έγινε ο φόνος. Δράστης φέρεται να είναι ένας 41χρονος από τους Κρουνούς Κρεστένων που διατηρούσε δεσμό με την σύζυγο του ιερέα Αθανάσιου Αυγερόπουλου αλλά κατηγορούμενη θα βρεθεί και εκείνη καθώς φέρονται να είχαν προσχεδιάσει το

φονικό έτσι ώστε να τον βγάλουν από τη μέση.

Οι αστυνομικοί από την αρχή είχαν υποψίες ότι κίνητρο για την εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα, πατέρα τριών μικρών παιδιών, δεν ήταν η ληστεία. Όλα έγιναν το μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Η σύζυγος του ιερέα, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, κατέθεσε πως είχαν έρθει με το σύζυγό της στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε οκτώ πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο άτυχος ιερέας ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, όμως, διαπίστωσε από την επιτόπια αυτοψία ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν τον ιερωμένο σε καίρια σημεία, στον θώρακα, το κεφάλι και τον τράχηλο! Ούτως ή άλλως στους αστυνομικούς είχε κάνει εντύπωση κατάθεση της συζύγου ότι σταμάτησαν με τον παπά στην άκρη του δρόμου για να κάνει τη σωματική της ανάγκη αλλά εκείνη απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα για να βρει το σωστό μέρος… Έτσι –είπε- όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε στο αυτοκίνητο, είδε μόνο μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού με δυο κρανοφόρους να απομακρύνεται. …

Ένα ακόμη στοιχείο που τους υποψίασε ήταν ότι η σύζυγος δήλωσε πως τους έκλεψαν τα λεφτά που είχαν σηκώσει από τράπεζα της Ζαχάρως. Πάνω στο νεκρό ιερέα και στην τσάντα της, όμως, βρέθηκαν αρκετά χρήματα, που δεν θα άφηνε ένας τυχαίος κακοποιός ο οποίος θα σκότωνε για να ληστέψει!

Το τρίτο λάθος ήταν ότι η 43χρονη προσδιόρισε με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια το χρόνο που έμεινε… λιπόθυμη όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα του ιερέα, πράγμα αδύνατο για έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τόσο ισχυρό κλονισμό! Αλλά και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά η σατανική παπαδιά, δεν διαπίστωσαν αντιδράσεις που να έδειχναν ότι είχε πάθει σοκ!

Για να διώξει τις υποψίες από πάνω της η γυναίκα είπε πως ο ιερέας δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες μέρες, χωρίς όμως να εξηγήσε

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα