Ο fashion blogger Τάσος Λαζαρίδης σου μαθαίνει τα μυστικά… της γραβάτας

Ένας από τους πιο ενεργούς fashion bloggers και δημιουργός του poshfashionnews.com, Τάσος Λαζαρίδης, σου μαθαίνει την ιστορία της γραβάτας και μοιράζεται μαζί σου τα τελευταία trends.

Το 1660 ένα σύνταγμα από Κροάτες στρατιώτες επισκέφτηκε το Παρίσι μετά από την πανηγυρική νίκη της Κροατίας επί των Τούρκων. Οι Κροάτες παρουσιάστηκαν μπροστά στον Λουδοβίκο τον

14ο για να αποσπάσουν τους επαίνους του, και ήθελαν να εντυπωσιάσουν τον Γάλλο μονάρχη.

Οι Κροάτες αξιωματικοί επέλεξαν να φορέσουν γύρω από το λαιμό τους πολύχρωμα, φανταχτερά μεταξωτά μαντήλια, ενώ οι στρατιώτες υφασμάτινα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις στολές τους να δείχνουν ακόμα πιο εκθαμβωτικές. Έτσι, αυτά τα μαντήλια, που θύμιζαν την ρωμαϊκή fascalia, που φορούσαν οι ρήτορες για να προστατεύουν τις φωνητικές τους χορδές, πράγματι εντυπωσίασαν τον Λουδοβίκο, ο οποίος δεν άργησε να ιδρύσει το σύνταγμα των Royal Cravattes, των βασιλικών γραβατών.

Πώς να δέσεις σωστά τη γραβάτα σου!

Four In Hand: Είναι ο πιο δημοφιλής, ο πιο απλός και ο πιο κομψός τρόπος να δέσεις την γραβάτα σου και ταιριάζει πολύ σε λεπτές προς μέτριες γραβάτες. Παίρνεις την φαρδιά πλευρά της γραβάτας, τυλίγεις τη λεπτή, ώστε να σχηματιστεί ο κόμπος, και ολοκληρώνεις τη διαδικασία περνώντας τη μέσα από τη θηλιά, και μετά μέσα από τον σχηματισμένο κόμπο.

Half Windsor ή μεσαίος κόμπος: Είναι ένα κλασικός κόμπος γραβάτας, που ταιριάζει σε κάθε τύπο πουκαμίσου και σε κάθε περίσταση, προκαλώντας ασυμμετρία.

Full Windsor ή αλλιώς πλατύς κόμπος: Ταιριάζει ιδανικά σε επίσημες εμφανίσεις ή επαγγελματικά ραντεβού, και είναι ιδανικός με πουκάμισα με φαρδύ γιακά.

Pratt (Shell Knot) ή μοντέρνος κόμπος: Στρογγυλεμένος και πλατύς ταιριάζει σε όλα τα στυλ πουκαμίσου και σε φαρδιές γραβάτες! Για να τον φτιάξεις, ξεκίνα αντίστροφα: έχοντας την εσωτερική πλευρά της γραβάτας προς τα έξω, σχηματίζεις έναν κόμπο, τυλίγεις με τη φαρδιά πλευρά και περνάς μέσα από τη θηλιά και μέσα από τον κόμπο.

Τα trends της γραβάτας τη φετινή σεζόν

Η γραβάτα του 2014 έχει οριζόντιες ρίγες σε τέλεια συμμετρία, που δημιουργεί μια αίσθηση νεανικής φρεσκάδας και προκαλεί εντύπωση με την ιδιάζουσα ηρεμία της.Ένα ακόμα σημαντικό trend του φετινού χειμώνα είναι οι μάλλινες ή οι tweed γραβάτες, που φοριούνται όλες τις ώρες της ημέρας και προσδίδουν άλλο στυλ.1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Φυσικά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις all time classic μεταξωτές, που συνδυάζονται άψογα είτε με μονόχρωμα είτε με εμπριμέ πουκάμισα. Όσον αφορά στο πώς να την συνδυάσετε! Στο παρελθόν ήταν της μόδας να φοράμε την γραβάτα στο ίδιο χρώμα με το πουκάμισο, αλλά πλέον το στυλ αυτό είναι εντελώς ξεπερασμένο. Δοκίμασε να συνδυάσεις διαφορετικά χρώματα. Τόλμησε γραβάτες με πλάγιες ρίγες, μικρά πουά, καρό ή διακριτικά ανάγλυφα σχέδια. Απέφυγε οπωσδήποτε γραβάτες με αστεία σχέδια ή καρτούν!

The post Ο fashion blogger Τάσος Λαζαρίδης σου μαθαίνει τα μυστικά… της γραβάτας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα