Το ΚΚΕ ξαναπήρε πίσω τον δήμο Καισαριανής από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι έγινε σε Μέθανα και Μάνδρα

Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος (Λαϊκή Συσπείρωση - ΚΚΕ) παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον έως χθες δήμαρχο Γιώργο Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ). Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους, έναντι 3.728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ χαιρετίζει τον λαό της πόλης που ανέδειξε την «Λαϊκή

Συσπείρωση» σε νέα δημοτική αρχή και τον καλεί «από αύριο κιόλας να συνεχίσει να στηρίζει, με τη αγωνιστική του παρέμβαση και συμμετοχή, τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους».

Προσθέτει ότι το αποτέλεσμα στην Καισαριανή αποτελεί «ένα θετικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις λογικές της διαχείρισης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».

Στα Μέθανα

O νυν δήμαρχος Τροιζηνίας- Μεθάνων Κωνσταντίνος Καραγιάννης (ΝΔ), επανεξελέγη με ποσοστό 71,56%. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τροιζηνίας - Μεθάνων, Μαρία Στάικου - Κουτουζή, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Σάββας Αθανασίου έλαβε ποσοστό 15,58% και ο Νίκος-Στράτος Δαρσινός 12,84%.

Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος τον Μάιο λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας τη νέα ψηφοφορία.

Οι εκλογείς κλήθηκαν να ψηφίσουν εκτός από τη νέα δημοτική Αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νέα δημοτικά συμβούλια.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ενώ σε περίπου μία εβδομάδα, το Πρωτοδικείο Πειραιά θα ανακοινώσει τα επίσημα ποσοστά και τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται.

Στη Μάνδρα

Ποσοστό 36% συγκέντρωσε ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος (ΝΔ), κατά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές στον δήμο.

Ο κ. Δρίκος έλαβε 3.908 ψήφους (36%) και ακολούθησαν η Ιωάννα Κριεκούκη (ΠΑΣΟΚ) με 3.266 ψήφους (30%) και ο Θανάσης Πανωλιάσκος (ΣΥΡΙΖΑ) με έξι ψήφους λιγότερους, δηλ. 3.260 ψήφους (30%). Ψήφισε το 60% των δημοτών.

Στις εκλογές της περασμένης Άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή.

The post Το ΚΚΕ ξαναπήρε πίσω τον δήμο Καισαριανής από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι έγινε σε Μέθανα και Μάνδρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα