Ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, θα συνεργαστεί με τις Αρχές

Ο Σαλάχ Αμπντεσλαμ συμφώνησε να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές και να πει όλα όσα ξέρει για το Ισλαμικό Κράτος.

Σε περίπτωση που ο 26χρονος κάνει αποκαλύψεις για την τρομοκρατική οργάνωση, θα βρεθεί πρώτος στη λίστα με τους στόχους του ISIS.

Ο Σαλάχ είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο και συνελήφθη στα μέσα Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Από τη στιγμή που συνελήφθη δεν έχει δώσει κατάθεση ούτε έχει αναφερθεί στις επιθέσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα του Βελγίου και είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 35 πολιτών.

Μετά από συνεχή πίεση των αστυνομικών, ο Σαλάχ δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως θα συνεργαστεί με τις Αρχές. Παράλληλα, ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του θέλει να εκδοθεί στη Γαλλία: «Θέλει να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές».

Όταν συνελήφθη, ο Σαλάχ Αμπντεσλαμ είπε στους αστυνομικούς για τις επιθέσεις στη Γαλλία και συγκεκριμένα για τα αρχικά σχέδια των τρομοκρατών, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος θα ανατιναζόταν μέσα στο στάδιο. Τελικά όμως δείλιασε και έφυγε σε αντίθεση με τον αδερφό του, Ιμπραήμ, που ανατινάχθηκε έξω από ένα καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας.

The post Ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, θα συνεργαστεί με τις Αρχές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα