Μυρίζει καλοκαιράκι! Συνταγή για χυλοπίτες με χταποδάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο μετρ της κουζίνας Άκης Πετρετζίκης φέρνει λίγο πιο νωρίς το καλοκαίρι στο σπίτι σου… μέσα από μία συνταγή! Σερβίρει χυλοπίτες με χταπόδι, απογειώνοντας την όσφρηση και τη γεύση σου.

Υλικά

1 ½ κιλό χταπόδι125 ml ελαιόλαδοΦρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένοΜπούκοβο500 γραμμ. ντομάτες εποχής, κομμένες ακανόνιστα1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη1 πράσινη πιπεριά,
χοντροκομμένη1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 φύλλο δάφνηςΦρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο100 - 150 ml νερόΞύσμα από 1 λεμόνι30 ml ούζο50 ml ξύδι βαλσαμικό1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη500 γραμμ. χυλοπίτεςΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Για το χταπόδι: Βάζουμε το χταπόδι μας σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω και με μία πετσέτα από πάνω στο ψυγείο για 1 ημέρα να το αποψύξουμε. Βάζουμε μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι στη φωτιά. Αφαιρούμε το κεφάλι και το στόμα του χταποδιού. Κρατάμε την κουκούλα και το κόβουμε όλο σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στο τηγάνι. Βάζουμε και το ούζο. Με το που εξατμιστεί, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τα λαχανικά μας.

Προσθέτουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη, φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Βάζουμε το χταπόδι, τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ακανόνιστα κομμάτια, 2-3 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό και 100 -150 ml νερό. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Για τις χυλοπίτες: Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και τις σοτάρουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να μην κολλήσουν και ανακατεύουμε. Με το που πάρουν χρώμα οι χυλοπίτες μας, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και ξύσμα από 1 λεμόνι.

Πηγή: www.akispetretzikis.com

The post Μυρίζει καλοκαιράκι! Συνταγή για χυλοπίτες με χταποδάκι από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα