Ο δολοφόνος σπάει την σιωπή του – Κουφοντίνας: Πώς και γιατί έγραψα το βιβλίο μου

Να δώσει απαντήσεις γύρω από το πολυσυζητημένο -κι ας μόλις κυκλοφόρησε- βιβλίο του, προσπαθεί ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» προκάλεσε προτού βγει στην αγορά πολιτική θύελλα καθ'ώς εμφανίστηκε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Γιαννόπουλος να το προλογίζει κάτι που έφερε την αλυσιδωτή αντίδραση αλληλοεπίθεσης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τελικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας έσπασε την σιωπή του και

μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών εξηγε΄: «Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Οσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει. Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μαι φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του».

Στην συνέχεια αναφέρει: «Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω».

Παράλληλα εξηγεί πως το έγραφε όλο το καλοκαίρι του 2012 αλλά σταμάτησε απότομμα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους γιατί όπως λέει έπαθε σοκ όταν βγήκε από το κελί του για να παρακολουθήσει την δίκη του Επαναστατικού Αγώνα στην... διπλανή αίθουσα. Τελικά η συγγραφή συνεχίστηκε έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη.

Ωστόσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας προβαίνει και σε αποκαλύψεις λέγοντας πως ίσως ακολουθήσει και νέο βιβλίο το οποίο πιθανότατα θα πραγματεύεται την ιστορία της μεταπολιτευτικής ένοπλης πάλης. «Δεν είχα πρόσβαση στις πηγές που ήθελα. (...). Ομως, δεν έχω παραιτηθεί από αυτή την ιδέα» καταλήγει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα