Ο «άσσος στο μανίκι» του Σαμαρά ενόψει εκλογών – Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές

Και συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει το μενού του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπως πληροφορείται το koolnews.gr το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Κίνηση-ματ ετοιμάζει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος φέρεται έτοιμος να προωθήσει ευρύ πλαίσιο τροποποιήσεων στο συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πλαίσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες της

Συγγρού, ο Πρωθυπουργός επεξεργάζεται ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών για βασικές συνταγματικές προβλέψεις. Ζήτημα που δεν έχει κλειδώσει είναι δεδομένα η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ενώ στο επίκεντρο των αλλαγών θα βρεθεί και το πολιτικό χρήμα, με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο τρόπος χρηματοδοτησης των κομμάτων, με δεδομένο και το παράδειγμα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει αλλαγή για τους υπουργούς, με τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργών και βουλευτών, σε μια προσπάθεια να σπάσει έτσι το απόστημα της διαφθοράς στην πολιτική σκηνή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές θα δοθεί στην κοινωνία ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης με τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, στοιχείο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί «άσσος στο μανίκι» του Πρωθυπουργού, ενόψει και της διπλής κάλπης του Μαΐου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα