Ο Ανδρέας Λαγός στην κουζίνα! Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες, ντοματίνια και τυρί

Όσο πιο απλά, τόσο πιο νόστιμα! Ο Ανδρέας Λαγός ενώνει αγαπημένα υλικά σε μία συνταγή και την προτείνει για το οικογενειακό τραπέζι. Κάντε την και θα ενθουσιάσετε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλου600 γραμμ. πατατούλες baby500 γραμμ. ντοματίνια1 πορτοκάλι κομμένα στα τέσσερα4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο με μέλι150 γραμμ. φέτα ή καλαθάκι Λήμνου½ κουταλιά της σούπας κύμινο1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένοΡίγανηΛάδιΑλατοπίπερο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τις πατατούλες

και τις βράζουμε με τη φλούδα για 10-15 λεπτά. Όταν βράσουν τις πατάμε με το πιρούνι ή το χέρι μας να σπάσουν και να ανοίξουν λιγάκι.

Σε γάστρα με καπάκι βάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το σουσάμι. Τα ντοματίνια τα προσθέτουμε ολόκληρα, εκτός αν είναι μεγάλα, οπότε μπορούμε να τα πιέσουμε λίγο να σπάσουν και να βγάλουν το ζουμάκι τους στο φαγητό μας.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μία ώρα και 30' και πριν το τέλος, βγάζουμε το καπάκι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει ωραία το φαγητό μας. Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.

The post Ο Ανδρέας Λαγός στην κουζίνα! Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες, ντοματίνια και τυρί appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
??? ???? ?????
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Λαγός, Συνταγή,andreas lagos, syntagi