Μέρκελ: Κατσάδα στον Κυριάκο, προειδοποίηση στον Αλέξη

Το «Κυριάκο σύνελθε» που γράφαμε πριν δύο ημέρες όχι μόνο επιβεβαιώθηκε αλλά ήρθε να ενισχυθεί από το τράβηγμα του αυτιού που η Άνγκελα Μέρκελ επεφύλαξε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Με αυστηρό τόνο η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε τον Κ. Μητσοτάκη πως τόσο για αυτόν όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ευκαιρία [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Μην

νομίζεις πως σε περίπτωση που γίνεις πρωθυπουργός οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν και πάλι από την αρχή, ήταν το περιεχόμενο της γερμανικής κατσάδας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντάς του παράλληλα πως τέταρτο Μνημόνιο δεν πρόκειται να υπάρξει.

Με την Γερμανία να έχει σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί – προσφυγικό και Βρετανική ανταρσία στην ΕΕ – το τελευταίο που θα ήθελε να σκεφτεί η Άνγκελα Μέρκελ να ασχοληθεί είναι η εκλογολογία στην Ελλάδα και η αποσταθεροποίηση του προγράμματος επιβίωσης της οικονομίας μας. Για το λόγο αυτό και με δεδομένες τις πρόσφατες αντιπολιτευτικές κορώνες της ΝΔ, η Γερμανίδα καγκελάριος αποφάσισε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στο σύνολο των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων μέσω της κατσάδας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηρίζοντας την παρούσα συμφωνία ως τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ έδειξε προς όλες τις πλευρές πως το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι μονόδρομος για όλους και όταν λέει όλους, εννοεί όλους, και ορισμένων εκ των δανειστών συμπεριλαμβανομένων.

Μπορεί, μιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα να μην ήταν καθόλου αυστηρή αλλά και στην περίπτωση του πρωθυπουργού, έχοντας τον Φρανσουά Ολάντ στο πλευρό της δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφές το περιεχόμενο της προειδοποίησης λέγοντάς του πως πέραν της συμφωνίας αυτής δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα. Και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την τριμερή αυτή συνάντηση με την διαβεβαίωση της Γερμανίας και της Γαλλίας για μια χωρίς «τρικλοποδιές» της τελευταίας στιγμής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έπεφτε για μια ακόμη φορά επάνω στο τείχος της αδιαλλαξίας των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών που εξακολουθούν να παίζουν καθυστερήσεις, σφυρίζοντας αδιάφορα στις εκκλήσεις της ελληνικής πλευρά για άμεση επανέναρξη του διαλόγου.

Είναι γεγονός πως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης κάνουν ανοιχτά πλέον λόγο για μερίδα των δανειστών που με τον τρόπο τους υποσκάπτουν την ομαλή πορεία των διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο αυτής της δυσαρέσκειας μπορεί να εντάξει κανείς και την γεμάτη νόημα αποστροφή του Γιάννη Δραγασάκη στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Stern και με την οποία έστειλε το μήνυμα της Αθήνας, λέγοντας πως «για μας δεν αποτελεί θέμα η διεξαγωγή και νέων εκλογών, αλλά η συμφωνία είναι το όριό μας». Για την ελληνική κυβέρνηση η συμφωνία του καλοκαιριού είναι το τελικό όριο αντοχής όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας κάτι που μέχρι στιγμής μπορεί να κατανοούν το Βερολίνο και το Παρίσι, κάποιοι άλλοι όμως εξακολουθούν να ποντάρουν στο έσχατο σενάριο της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα όσα άκουσε από την κ. Μέρκελ έπαψε να συγκαταλέγετε σε αυτούς.

The post Μέρκελ: Κατσάδα στον Κυριάκο, προειδοποίηση στον Αλέξη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα