Ο Αλέξης Τσίπρας στους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές του Foreign Policy

Το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy δημοσιεύει κάθε χρόνο μία λίστα με τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές, μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του στην οποία περιλαμβάνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους.

Το εξώφυλλο που έχει διαρρεύσει το παρουσίασε η ιστοσελίδα

left.gr. Πρόκειται για το ίδιο περιοδικό που το 2010 είχε στην λίστα των κορυφαίων διανοητών τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το εξώφυλλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται στην ομάδα των «Αμφισβητιών» μαζί με τον αρχηγό και ευρωβουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού και δεξιού UKIP Νάιτζελ Φαράζ, τον αναρχικό ανθρωπολόγο και ακτιβιστή του Occupy Wall Street, Ντέιβιντ Γκρέιμπερ, τους τρεις νεαρούς οικονομολόγους που κατέρριψαν την θεωρία του Ρόγκοφ περί σύνδεσης της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής με την ανάπτυξη.

Σε άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, την ομάδα που διαχειρίστηκε την αποστολή και την παρακολούθηση των οχημάτων εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αλλά και τoν Γκλεν Γκρίνγουαλντ που μετέφερε τις αποκαλύψεις του Σνοούντεντ στον Guardian.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα