Σπιτικό & λαχταριστό! Συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν θες να καταπλήξεις το έτερον ήμισυ με τις μαγειρικές σου ικανότητες, ακολούθησε την παρακάτω πρόταση του Άκη Πετρετζίκη. Νόστιμο, χειροποίητο ψωμί με τις οδηγίες του ταλαντούχου σεφ.

Υλικά

360 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού σόδα200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό100 ml μαύρη μπύρα80 ml ελαιόλαδοΜυρωδικά (προαιρετικά)Τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε

το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κουταλάκι αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε 80 ml ελαιόλαδο και το μείγμα γιαουρτιού και μπύρας. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με το χέρι πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας). Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

The post Σπιτικό & λαχταριστό! Συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα