Ντόρτμουντ – Μπάγερν ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας [βίντεο]

Έχουν αναμετρηθεί 20 φορές την τελευταία πενταετία και το νεόκοπο clasico του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα αναβιώσει ξανά στις 21 Μαΐου, στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί το λένε klasiker και από αυτό θα αναδειχθεί ξανά ο φετινός κυπελλούχος της χώρας, όπως έγινε το 2018 (2-1 η Μπάγερν στην παράταση), το 2012 (5-2 η Ντόρτμουντ) και το 2014 (2-0 η Μπάγερν ξανά στην παράταση).

Το Βερολίνο ήταν στο πόδι για το χθεσινό ημιτελικό της Χέρτα με την Ντόρτμουντ, η προσμονή στην πρωτεύουσα για να «δει» το

δικό της καμάρι σε έναν τελικό ήταν μεγάλη, αλλά η Μπορούσια την κατέστησε σε όνειρο… εαρινής νυκτός. Παρά την απουσία του Ομπαμεγιάνγκ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε παρέλαση στο Βερολίνο επικρατώντας με 3-0 (21’ Κάστρο, 75’ Ρόις, 83’ Μικιταριάν).

Με «σχεδόν τέλεια εμφάνιση», όπως δήλωσε ο Τούχελ, η Ντόρτμουντ είχε 70% κατοχή μπάλας και 16 τελικές παραπάνω (4-20), φτάνοντας στον 8ο τελικό της ιστορίας της. Εχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές, έναντι 17 της Μπάγερν, που με το 2-0 της Τρίτης κόντρα στη Βέρντερ εξασφάλισε την παρουσία της σε τελικό για 21η φορά στην ιστορία της!

The post Ντόρτμουντ – Μπάγερν ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα