Σόιμπλε: Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα

17:11 7/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την Ελλάδα λίγο πριν την διεξαγωγή της συνεδρίασης του Eurogroup δήλωσε: «Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα και όχι μόνο τώρα λόγω προσφυγικού», ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η Ελλάδα

πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup τάχθηκε κατά της σύνδεσης του προσφυγικού και της αξιολόγησης.

Όπως είπε, η Ελλάδα πρέπει έχει κάθε υποστήριξη για το προσφυγικό, η Γερμανία δεν θέλει να την αφήσει μόνη της σε αυτό το ζήτημα, όμως τα δύο ζητήματα δεν πρέπει να συνδέονται γιατί είναι δύο διαφορετικά θέματα. Υπογράμμισε πάντως την πρόθεση η Αθήνα να στηριχτεί στο προσφυγικό ζήτημα.

Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα, υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Αθήνα να λάβει αποφάσεις για να περάσει στην ανάπτυξη.

«Αναμιγνύοντας αυτά τα δύο θέματα δεν θα αλλάξει η κατάσταση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε: «Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό».

Την ίδια στιγμή, διερωτήθηκε: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, είπε ότι τον Απρίλιο θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνσή του.

Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως οι θεσμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν κοινές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα και επισήμανε πως «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα».

Σχετικά με το πρόγραμμα της Κύπρου, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε πως ήταν επιτυχημένο και ότι ολοκληρώνεται, ενώ τόνισε ότι η ανάπτυξη στη χώρα έφτασε νωρίτερα και πιο δυναμικά και πρόσθεσε πως «η συζήτηση θα είναι σήμερα αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να στείλουμε πίσω τους επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα».

The post Σόιμπλε: Ήμασταν πάντα γενναιόδωροι με την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα