Νόστιμο: κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Ιδιαίτεροι κεφτέδες για τους πιστούς του κοτόπουλου! Θέλει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε τους!

Τι θα χρειαστείτε:

• 750γρ. κιμά κοτόπουλου (πάρτε φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου και ζητήστε να σας το περάσουν από τη μηχανή του κιμά, από το χοντρό κόσκινο)1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια1 μεσαίο κολοκύθι, τριμμένο1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα• 1 αβγό½ κ.γ κάρι σε σκόνη½ κ.γ κύμινο (προαιρετικά)2 κ.σ. ελαιόλαδοΛίγο αλεύριΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς

θα το φτιάξετε:

Βάζετε σ’ ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτετε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρι και το κύμινο, το αβγό, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.Ζυμώνετε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30’ για να σφίξει.Πλάθετε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς.Τους αλευρώνετε και τους τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.Ρίχνετε σ’ ένα τηγάνι ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα), το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3-4’ από κάθε πλευρά.Αφού βγάλετε τους κεφτέδες από το τηγάνι τους βάζετε σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν κι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με πατάτες και σαλάτα λαχανικών.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: www.jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα