Φοβούνται αντάρτικο βουλευτών στη συγκυβέρνηση!

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζονται απρόθυμοι να ψηφίσουν αντιλαϊκά νομοσχέδια και στην κυβέρνηση είναι πλέον θορυβημένοι από την κίνηση αυτή.

Από το βήμα της Βουλής, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που θεωρείται πλέον το «νούμερο 2» στην Ιπποκράτους ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία για τη μείωση των ΔΟΥ, οι αποκρατικοποιήσεις να εξεταστούν ξεχωριστά, αλλά και να μην ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ

οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Το κίνημα των… 60 στη Νέα Δημοκρατία

Την ώρα που φαίνεται πως στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι δύσκολα, 60 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έφεραν τροπολογία για το νομοσχέδιο περί αποκρατικοποιήσεων, ζητώντας τη μείωση των προέδρων των ΔΕΚΟ και των διοικητών των τραπεζών. Μάλιστα, η πρώτη υπογραφή στην τροπολογία είναι αυτή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε δε, πως είναι εν γνώσει του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να διευκρινίσει αν ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει.

Στην τροπολογία που κατέθεσαν οι 60 προβλέπεται πως κανείς διοικητής ΔΕΚΟ δεν μπορεί να αμείβεται περισσότερο από τους γενικού γραμματείς των υπουργείων. Επίσης, κανείς διοικητής Τραπεζών δεν θα αμείβεται περισσότερο από τον πρωθυπουργό. Ζητούν μάλιστα να μην αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός αλλά το θέμα να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία, για το αν θα ενσωματωθεί ή όχι στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ

10 τουλάχιστον είναι οι βουλευτές που δεν προτίθενται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, ζητώντας την απόφαση της Βουλής για κάθε αποκρατικοποίηση ξεχωριστά.

Βουλευτές του κόμματος νωρίτερα δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τις αποκρατικοποιήσεις. Έλεγαν, μάλιστα, πως η περικοπή μισθών μπορεί νομοθετικά να ανακληθεί, αλλά όταν πουληθεί δημόσια επιχείρηση ή ποσοστό αυτής, η απόφαση αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα