Νεοναζί ο παράφρων Σουηδός, που είχε ποζάρει με μαθητές πριν από το μακελειό [εικόνες]

Στην ακροδεξιά ιδεολογία του καταλήγουν να αποδώσουν οι αρχές τα κίνητρα του μακελάρη σε σχολείο της Σουηδίας, ο οποίος ήθελε φαίνεται να μείνει «αθάνατος» μέσω μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία.Σε αυτήν, ο μασκοφόρος δράστης ποζάρει δίπλα σε μαθητές, κρατώντας το σπαθί με το οποίο σκόρπισε τον τρόμο στο σχολείο του Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη βόρεια του Γκέτεμποργκ.

Η παραφροσύνη του 21χρονου Αντον Λούντιν–Πέτερσον οδήγησε στο θάνατο ενός καθηγητή και ενός 11χρονου μαθητή, καθώς και στο σοβαρό τραυματισμό ακόμη δύο ατόμων, ενώ 15χρονου

μαθητή και ενός εκπαιδευτικού. Ακολούθως έπεσε ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Αυτός είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, στην αρχή τα παιδιά νόμιζαν ότι η εμφάνιση του 21χρονου με το κράνος και τη μάσκα, που θύμιζε Νταρθ Βέιντερ, ήταν στο πλαίσιο του Χάλογουιν και για αυτό ορισμένα δεν είχαν διστάσει να φωτογραφηθούν μαζί του. «Ο δάσκαλος του είπε να φύγει γιατί τρομάζει τα παιδιά. Αυτός εκνευρίστηκε και στη συνέχεια του κάρφωσε το σπαθί στα πλευρά», περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης η Σάρα, μια από τις μαθήτριες που φωτογραφήθηκε με το δολοφόνο. «Το τελευταίο πράγμα που τον άκουσα να λέει ήταν "φωνάξτε ασθενοφόρο”, αλλά υπέκυψε σχεδόν αμέσως στα τραύματα του», προσθέτει.

«Βρισκόμασταν στην καφετέρια όταν ήρθε ένας τύπος με μάσκα και χτύπησε με το σπαθί τον δάσκαλό μου», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάβιντ Ίσα, 14 ετών. «Πανικοβλήθηκα και έφυγα τρέχοντας. Μετά έφτασε η αστυνομία. Εκείνος άρχισε να χτυπά και άλλους ανθρώπους μέσα στις τάξεις. Πήγαινε από τάξη σε τάξη για να χτυπήσει ανθρώπους».

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού και τρόμου την ώρα που ο νεαρός εξαπέλυσε την επίθεσή του. Κάποιοι μαθητές έφυγαν ενώ άλλοι οχυρώθηκαν στις τάξεις τους. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, εκτός από το σπαθί ο δράστης είχε στην κατοχή του και άλλα όπλα.

Μολονότι οι γείτονές του έκαναν λόγο για έναν νεαρό που δεν είχε δώσει καμία αφορμή για σκέψεις ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη, φαίνεται ότι η ακροδεξιά ιδεολογία του Λούντιν-Πέτερσον αποτέλεσε την πηγή του κακού σε μια χώρα φιλική προς το προσφυγικό κύμα και σε μια πόλη που φιλοξενεί 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Και αυτό γιατί αποδείχτηκε ότι μια ημέρα πριν τη δολοφονική επίθεση ο δράστης είχε κάνει «like» στο τραγούδι «When Evil Speaks» από ένα βέλγικο συγκρότημα ενώ είχε παρακολουθήσει μια συρραφή βίντεο από τη δράση των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως μεταδίδει το σουηδικό περιοδικό «Expo» ο 21χρονος είχε παρακολουθήσει βίντεο που έκανε λόγο για «το πολυπολιτισμικό σχέδιο από την κόλαση», κατηγορούσαν «τον έλεγχο του δυτικού πολιτισμού από τα εβραϊκά ΜΜΕ» και υπογράμμιζαν «την σημασία της ράτσας στην ιστορία».

Το σχολείο Κρόναν βρίσκεται σε μια λαϊκή συνοικία και θεωρείται «υποβαθμισμένο», καθώς σε αυτό φοιτούν παιδιά μεταναστών. Σε μια έκθεση της γενικής επιθεώρησης εθνικής εκπαίδευσης γινόταν λόγος για την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας απέναντι στις πιθανές «εξωτερικές απειλές» αλλά και για κακές συνθήκες διδασκαλίας γενικότερα.

The post Νεοναζί ο παράφρων Σουηδός, που είχε ποζάρει με μαθητές πριν από το μακελειό [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα