Νέα ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ σε 180 ή και ακόμη περισσότερες δόσεις

Μια νέα διαδικασία ρύθμισης με ακόμη ευνοϊκότερους όρους ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπαχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρ. 99 & 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης θα μπορούν να ρυθμίσουν χρέη σε περισσότερες από 180 δόσεις.

Για όσο διάστημα εξυπηρετούνται οι όροι της νέας ρύθμισης (καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων) αναστέλλεται

η διαδικασία λήψης αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης και χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Μάλιστα, με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ισχυροποιείται ο ρόλος του στην έγκριση ή μη αιτημάτων που αφορούν καταβολή οφειλών ακόμη και σε βάθος χρόνου που ξεπερνά τη 15ετία.

Οι ρυθμίσεις αναλυτικά:

Στις περιπτώσεις που ανοίγει η διαδικασία εξυγίανσης για επιχειρήσεις και εργοδότες, σύμφωνα με το άρθρο 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα όπως ισχύει, καθώς και στις περιπτώσεις της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατά το άρθρο 106 β, οι οφειλέτες μπορούν πλέον να επιλέξουν τη ρύθμιση των οφειλών τους με δύο τρόπους.

Είτε με την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με έκπτωση των πρόσθετων τελών σε ποσοστό 80%, είτε με υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης με τις εξής προϋποθέσεις:

Εως εβδομήντα δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η έκπτωση των πρόσθετων τελών θα είναι 60%.Εως ογδόντα τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, έκπτωση 50%.Εως ενενήντα έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, έκπτωση 40%.Εως και εκατόν είκοσι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η έκπτωση θα είναι 30%.Εως εκατόν σαράντα τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, έκπτωση 20% και, μέχρι 160 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με έκπτωση πρόσθετων τελών 10%.Εως εκατόν ογδόντα ισόποσες μηνιαίες δόσεις δεν προβλέπεται καμία έκπτωση στα πρόσθετα τέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα