Νέα διατροφική πρόταση από τη Σκανδιναβία – Η δίαιτα των… Βίκινγκ ρίχνει περιττά κιλά!

06:38 1/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Εγιναν διάσημοι μένοντας στην ιστορία ως δεινοί πολεμιστές. Οι ικανότητες τους στη μάχη δεν είναι όμως ο μοναδικός τομέας στον οποίο οι Βίκινγκ ήταν… μπροστά από την εποχή τους. Δεν πάει καθόλου το μυαλό μας, αλλά απ’ ότι φαίνεται υπήρξαν… μετρ και στη σωστή διατροφή!

Είθισται τα μέλη της πολεμοχαρούς φυλής, που κυριάρχησε στη βόρεια Ευρώπη (και δη στη Σκανδιναβία) από τα τέλη του 8ου αιώνα έως τα μέσα του 11ου, να παρουσιάζονται σε ταινίες και εικόνες ευτραφείς, αλλά αυτή η εικόνα απέχει μάλλον παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Και αυτό γιατί η παραδοσιακή διατροφή των Βίκινγκ

θεωρείται πια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για απώλεια περιττών κιλών! Παρουσιάζοντας αρκετά κοινά με την μεσογειακή διατροφή, η δίαιτα των... Βίκινγκ έχει κάνει μια μικρή επανάσταση στον χώρο της διατροφολογίας.

Μεταξύ άλλων την ακολούθησε με ευεργετικά αποτελέσματα η συντάκτης της Vogue, Κέιτ Κρίστενσεν, καταφέρνοντας να χάσει τέσσερα κιλά σε δύο εβδομάδες. Τι είδους πιάτα περιέχει όμως μια τέτοιου είδους διατροφή; Διάφορα άγρια χόρτα, φρέσκο αλλά και παστό κρέας αρκετών ειδών, αλλά πάνω από όλα, μια τεράστια ποικιλία ψαριών και θαλασσινών. Ακόμα και κατάλληλα... φύκια μπορούν να συναντηθούν σε παραδοσιακά σκανδιναβικά πιάτα.

Θέλοντας να διαφημίσει τη συγκεκριμένη διατροφή η Κρίστενσεν αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες. «Περισσότερο από μια δίαιτα, είναι ένας τρόπος σκέψης γύρω από το φαγητό. Σε αντίθεση με τη μεσογειακή διατροφή, η οποία περιέχει λευκό ψωμί και πολλά ζυμαρικά, η παραδοσιακή σκανδιναβική δίαιτα επιτρέπει επεξεργασμένα δημητριακά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, αντί του ελαιολάδου οι Σκανδιναβοί χρησιμοποιούν το κραμβέλαιο, επίσης γνωστό ως canola, το οποίο έχει λιγότερα κορεσμένα λίπη και περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που επηρεάζουν θετικά την καρδιά».

Ηδη έχουν αρχίσει να ανοίγουν εστιατόρια, τα οποία δημιουργούν πιάτα εμπνευσμένα από την κλασική διατροφή των Βίκινγκ, σαφώς προσαρμοσμένα στα τωρινά δεδομένα.

Πιο γνωστό από όλα είναι το «Noma» στην Κοπεγχάγη, ένα εστιατόριο που πριν από λίγους μήνες γιόρτασε τα δέκατα γενέθλια του και έχει συμβάλει σημαντικά στην διάδοση της παραδοσιακής σκανδιναβικής κουζίνας.

The post Νέα διατροφική πρόταση από τη Σκανδιναβία – Η δίαιτα των… Βίκινγκ ρίχνει περιττά κιλά! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα