Νάνος Βαλαωρίτης: Τσίπρας και Αλαβάνος δεν έχουν οργανική σχέση με την πραγματικότητα

Μια συζήτηση εκ βαθέων έκανε ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλώντας για την Ελλάδα, για τον εμφύλιο για την πολιτική και την σημερινή κατάσταση των κομμάτων. Ο ποιητής και συγγραφέας άφησε ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει έναν ακόμα εμφύλιο πόλεμο ενώ αναφερόμενος στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και Αλέκου Αλαβάνου υπήρξε αιχμηρός αναφέροντας

μάλιστα ότι «δεν έχουν οργανική σχέση με την πραγματικότητα».

Ο κ. Βαλαωρίτης στην συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής μίλησε μεταξύ άλλων και για την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο επισημαίνοντας πως «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εμφύλιο στην Ελλάδα, γιατί η εποχή είναι ήδη πολύ κομματιασμένη. Είναι όμως πολύ εντυπωσιακό ότι το ανθρώπινο στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας αναδείχθηκε άμεσα».

Παράλληλα, ο 92χρονος ποιητής εξήρε την αντίδραση των γονιών των δύο δολοφονηθέντων παιδιών και του τραυματία, καθώς «ξέφυγε από τα περιορισμένα όρια και έκανε όλους τους γονείς στην Ελλάδα να σκεφτούν σαν συνάνθρωποι και σαν Έλληνες». Σε ερώτηση για το αν κατά τη γνώμη του υπάρχει πολιτικός που προσπαθεί να πει την αλήθεια, απάντησε: «Ακούω καμιά φορά ωραίους λόγους από τον Τσίπρα ή τον Αλαβάνο. Λένε κάποια σωστά πράγματα, αλλά αυτά δεν έχουν οργανική σχέση με την πραγματικότητα. Είναι σαν να μιλάνε για μία χώρα η οποία δεν υπάρχει.

Ο λαός μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει αυτό που κάνει μία χώρα να είναι μία οργανωμένη οντότητα. Η Ελλάδα δεν ξέρουμε πού ξεκινάει και πού σταματάει, αυτό είναι τρομερό δίλημμα και για αυτό δεν υπάρχει πνευματική ζωή όπως υπάρχει στις άλλες χώρες. Δεν υπάρχει κριτικό επίπεδο σκέψης».

Τέλος, ο κ. Βαλαωρίτης χαρακτήρισε την Τρόικα ένα «μαύρο σύννεφο το οποίο μας έχει σκεπάσει» και μίλησε για το δικαίωμα που στέρησε η Γερμανία από την Ελλάδα. «Φταίμε για ορισμένα πράγματα, αλλά αυτά που μας έκαναν είναι απαράδεκτα. Υποστηρίζω την εθνότητα και όχι την εθνικότητα της Ελλάδας. Το δικαίωμα της εθνότητας να υπάρξει επί ίσοις όροις στην Ευρώπη, αυτό που μας αφαίρεσαν οι Γερμανοί, με αυτή την τρομακτική επίθεση που μας έκαναν ότι δήθεν ένας απατεώνας έχει μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα