Μychildren.gr: H ψηφιακή εφαρμογή που σας ειδοποιεί για το επόμενο εμβόλιο του παιδιού σας

10:35 8/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Πόσες φορές δεν έχετε ξεχάσει την ημερομηνία που πρέπει να επισκεφθείτε τον παιδίατρο για το επόμενο εμβόλιο του παιδιού σας ή ψάχνατε το βιβλιάριο υγείας του και δεν το βρίσκατε τη στιγμή που το θέλατε; Η πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή mychildren.gr σας απαλλάσσει από το άγχος του να θυμάστε τις επισκέψεις στον παιδίατρο αφού σας ενημερώνει με γραπτό SMS στο κινητό. Και μάλιστα δωρεάν!

Και δεν κάνει μόνο αυτό. Οργανώνει το ιατρικό έργο του παιδιάτρου καταγράφοντας το ιστορικό κάθε παιδιού , αυτοματοποιεί τις καθημερινές εργασίες στο

παιδιατρικό ιατρείο, όπως είναι η σχεδίαση καμπυλών ανάπτυξης. Το χρήσιμο πολυεργαλείο σχεδίασαν δύο νέοι άνθρωποι πριν από περίπου 2 χρόνια ως μία επιχειρηματική περιπέτεια με σκοπό να «κερδίσουν» τον παιδιατρικό κόσμο της Ελλάδας και -γιατί όχι;- της Ευρώπης.

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Ο 31χρονος Παναγιώτης Κονταξής που έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών Α.Π.Θ και ΜΒΑ στα Τεχνο-οικονομικά Συστήματα του Ε.Μ.Π. Και ο 37χρονος παιδίατρος Άκης Σωφρονίδης που αυτή την περίοδο διατηρεί ιδιωτικό παιδιατρικό ιατρείο στην Καστοριά.

Ο Παναγιώτης Κονταξής μιλά στο koolnews.gr

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το mychildren.gr;

Με τον Άκη διατηρούσαμε προηγούμενη συνεργασία και είχαμε ήδη εμπειρία πάνω σε πλατφόρμες ιατρικού λογισμικού. Η ιδέα ξεκίνησε στις αρχές του 2014 όταν ο Άκης τελείωσε την παιδιατρική ειδικότητα και εξασκούσε την παιδιατρική στο ιατρείο του. Η ανάγκη για ένα γρήγορο και εύχρηστο λογισμικό και το πάθος μας για την τεχνολογία μας έκανε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του MY CHILDREN (www.mychildren.gr). Αποφασίσαμε η φιλοσοφία μας να κινηθεί στους 3 ακόλουθους άξονες. Να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο να είναι απλό και γρήγορο στη χρήση, σύγχρονο, και να παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους γονείς. Ξεκινάμε λοιπόν την ανάπτυξη λοιπόν της υπηρεσίας MY CHILDREN με σκοπό να απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιάτρους και να παντρεύει παραδοσιακά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων ιατρικού φακέλου με νέες σύγχρονες νέες τεχνολογίες, όπως το cloud, οι εφαρμογές για smartphones(apps) και η επικοινωνία παιδιάτρου – γονέων μέσω νέων ηλεκτρονικών καναλιών.

Ένας νέος και σύγχρονος παιδίατρος απευθύνεται σε νέους γονείς οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά κόρον την τεχνολογία. Θέλαμε λοιπόν μία υπηρεσία μέσω της οποίας ο παιδίατρος θα μπορεί να αυτοματοποιήσει την καθημερινή του εργασία και να δημιουργήσει νέα σύγχρονα κανάλια επικοινωνίας με τους γονείς όπως για παράδειγμα μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), κοινωνικών δικτύων και του smartphone τους.

Μία εφαρμογή που να δίνει στα χέρια του παιδιάτρου ένα σύγχρονο εργαλείο, το οποίο του επιτρέπει να εξετάζει και να παρακολουθεί την ανάπτυξη και τη θεραπεία των παιδιών που τον επισκέπτονται με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ήταν εύκολο να την υλοποιήσετε;

Η υλοποίηση της εφαρμογής έκρυβε αρκετές προκλήσεις, ωστόσο ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή με τις απογοητεύσεις αλλά και τους ενθουσιασμούς της.

Οι μεγαλύτερες τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν στην προσπάθειά μας να κάνουμε την υπηρεσία όσο πιο απλή και αυτοματοποιημένη γίνεται προσδίδοντάς της νοημοσύνη, η οποία θα εξοικονομούσε χρόνο από τον παιδίατρο και θα τον βοηθούσε να μην υποπίπτει εύκολα σε λάθη.

Θέλαμε μία υπηρεσία που να προσδίνει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες του παιδιάτρου. Να μη του προσθέσουμε άλλη μία σκοτούρα στο ήδη φορτωμένο καθημερινό του πρόγραμμα. Για αυτό χρειάστηκε αρκετός χρόνος σκέψης, σχεδίασης και υλοποίησης. Νέες ανάγκες τις βάζαμε στο τραπέζι, σκεφτόμασταν πώς αυτές οι μπορούν να μετατραπούν σε τεχνικές προδιαγραφές, με τον πιο φιλικό και γρήγορο προς τον παιδίατρο τρόπο, και στη συνέχεια τις υλοποιούσαμε με προσοχή. Το πρόγραμμα διαχειρίζεται ιατρικά δεδομένα οπότε έπρεπε να διατηρούμε ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας της εφαρμογής αλλά και αξιοπιστίας των αλγορίθμων που εκτελούνται.

Πως ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή;

Το MY CHILDREN είναι μία δικτυακή εφαρμογή (web app) που λειτουργεί στο cloud (υπολογιστικό σύννεφο). Οι παιδίατροι και οι γονείς έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή όπως υπολογιστή η έξυπνο κινητό τηλέφωνο στα δεδομένα τους. Τυχόν δεδομένα που καταχωρεί ο παιδίατρος ή η γραμματεία του μέσω του υπολογιστή, είναι άμεσα προσβάσιμες και μέσω των υπόλοιπων συσκευών του όπως για παράδειγμα το έξυπνο κινητό του τηλέφωνο.

Η υπηρεσία προστατεύεται από ισχυρές δικλείδες ασφαλείας, καθώς διαχειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα. Ο κάθε γιατρός χρησιμοποιεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του, ενώ οι γονείς κάθε φορά που θέλουν να εισέλθουν στην εφαρμογή λαμβάνουν ένα κωδικό μίας πρόσβασης στο κινητό τους τηλέφωνο, ο οποίος ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Τι προσφέρει στους γονείς και τι στους παιδίατρους;

Οι παιδίατροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να οργανώσουν το ιατρικό τους έργο και να κρατήσουν το ιστορικό της ανάπτυξης κάθε παιδιού, όπως για παράδειγμα τις ασθένειες από τις οποίες έχει νοσήσει και τους εμβολιασμούς που έχει πραγματοποιήσει. Έχει ακόμη τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία σειρά λειτουργιών που του επιτρέπουν να κερδίσει χρόνο και να ελαχιστοποιήσει τα λάθη, αυτοματοποιώντας καθημερινές εργασίες όπως η έκδοση αποδείξεων, η συνταγογράφηση και η σχεδίαση των καμπυλών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα μπορεί να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες προς τους γονείς όπως η αποστολή υπενθυμίσεων για εμβολιασμούς ή άλλες προγραμματισμένες εξετάσεις που πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους. Αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιγράφονται και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.mychildren.gr.

Οι γονείς ξενοιάζουν από το άγχος να θυμούνται πότε και ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν τα παιδιά τους, καθώς γνωρίζουν ότι θα λάβουν ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο email τους. Το MY CHILDREN παρέχει επιπλέον εφαρμογή Ηλεκτρονικού Βιβλιάριου Υγείας Παιδιού το οποίο μπορεί να υποκαταστήσει το έντυπο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού παρέχοντας στους γονείς δυνατότητα online πρόσβασης σε όλο το ιστορικό των παιδιών σε μία εφαρμογή ασφαλή σε επίπεδο web banking. Έτσι έχουν πάντα μαζί τους το ιστορικό του παιδιού τους αρκεί να θυμούνται το ΑΜΚΑ του και να έχουν το κινητό μαζί τους για να λάβουν τον κωδικό εισόδου στην εφαρμογή.

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα νέο επαγγελματικό εγχείρημα εν μέσω κρίσης; η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σας επηρέασε;

Όταν ξεκινήσαμε το MY CHILDREN είδαμε το εγχείρημα περισσότερο σαν μια ευκαιρία να μετατρέψουμε το πάθος μας με την τεχνολογία σε μία σύγχρονη παιδιατρική εφαρμογή. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι οι λειτουργίες που ενσωματώναμε στην εφαρμογή μας είχαν ανταπόκριση και ζήτηση και από άλλους παιδιάτρους. Τότε αποφασίσαμε να προσφέρουμε το MY CHILDREN ως εμπορική εφαρμογή.

Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας απωθούσαμε αρνητικές σκέψεις και αγνοούσαμε δυσοίωνες ειδήσεις. Συνεχίζαμε και συνεχίζουμε αισιόδοξοι. Αλήθεια είναι όμως ότι στη διαδρομή συναντήσαμε εξαιρετικούς ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας εμπιστεύθηκαν.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πιθανότατα να μας ευνόησε καθώς σε καιρούς «οικονομικής κρίσης» ο ανταγωνισμός αυξάνεται και κάθε επαγγελματίας, μεταξύ των οποίων είναι και οι παιδίατροι, προσπαθεί να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Προ κρίσης μία υπηρεσία σαν το MY CHILDREN μπορεί να μην είχε την ίδια απήχηση.

Τι κοστίζει;

Η υπηρεσία παρέχεται για ένα μήνα δωρεάν. Κάθε παιδίατρος μπορεί να την δοκιμάσει χωρίς κόστος πραγματοποιώντας εύκολα και γρήγορα εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας μας. Μετά τον πρώτο μήνα η υπηρεσία είναι συνδρομητική. Ο παιδίατρος πληρώνει μία συνδρομή, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε λιγότερο από μία ιατρική επίσκεψη τον μήνα. Η συνδρομή αυτή του επιτρέπει να κάνει χρήση της εφαρμογής η οποία ενημερώνεται τακτικά με νέα χαρακτηριστικά βάση των αναγκών που προκύπτουν. Λαμβάνει επίσης τεχνική υποστήριξη σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής ενώ επιπλέον εγγράφεται σε λίστα ενημερώσεων σχετικά με οτιδήποτε νεότερο αφορά την παιδιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Οι υπηρεσίες προς τους γονείς είναι δωρεάν, εφόσον ο παιδίατρός τους διατηρεί συνδρομή στο MY CHILDREN.

Πως εξελίχθηκε η επιχειρηματική σας ιδέα; Τι ανταπόκριση έχει;

Στις αρχές η υπηρεσία χρησιμοποιούνταν από έναν πιο κλειστό κύκλο φίλων και γνωστών παιδιάτρων. Θέλαμε να σχεδιάσουμε κάποιες λειτουργίες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο οπότε χρειαζόμασταν ένα μικρό αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικό δείγμα χρηστών. Ήμασταν μαζί τους σε καθημερινή επικοινωνία και συζητούσαμε θέματα που άπτονταν του προγράμματος, αλλά και της καθημερινής τους εργασίας.

Μετά από μία περίοδο ιδιωτικής βήτα (beta) έκδοσης περίπου ενός χρόνου και εφόσον εκτιμήσαμε ότι το προϊόν μας έφτασε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ωριμότητας κάναμε διαθέσιμη την υπηρεσία προς το κοινό. Δε θέλαμε να προσφέρουμε νωρίτερα κάτι που θα ήταν δύσχρηστο ή ελλιπές.

Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Εξετάζουμε νέες αγορές στις οποίες θα μπορούσαμε να λανσάρουμε την υπηρεσία μας, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερους πόρους να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Σε κάθε νέα αγορά τα πράγματα είναι αρκετά ανταγωνιστικά, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες του συστήματος υγείας της κάθε χώρας για παράδειγμα διαφορετικά προγράμματα εμβολιασμών ή καμπύλες ανάπτυξης, κάτι που μας υποχρεώνει να κάνουμε τροποποιήσεις. Αλλά αυτός είναι και ο στόχος μας να προσφέρουμε μία υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των παιδιάτρων.

Αυτή τη περίοδο και από όταν παρείχαμε την υπηρεσία διαθέσιμη προς όλους του παιδιάτρους δεχόμαστε καθημερινά νέες εγγραφές. Οι προκλήσεις αυτή την περίοδο αλλάζουν. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του προϊόντος μας διατηρώντας ευχαριστημένους τους πελάτες μας και να αναπτύξουμε σχέσεις πιστότητας και εμπιστοσύνης μαζί τους. Να συνεχίσουμε επίσης τη βελτίωση του προϊόντος μας, βοηθώντας τον κάθε παιδίατρο να εξετάσει καλύτερα, γρηγορότερα και πιο οργανωμένα. Να έχει τη δυνατότητα να θέσει τα παιδιά στο επίκεντρο της ιατρικής του φροντίδας παρέχοντας προσωποποιημένες και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

The post Μychildren.gr: H ψηφιακή εφαρμογή που σας ειδοποιεί για το επόμενο εμβόλιο του παιδιού σας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα