Με…προσάναμμα τα κυβερνητικά αδιέξοδα ξαναζεσταίνεται η σούπα των εκλογικών σεναρίων

07:35 8/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πρότασης του ασφαλιστικού, που προκαλεί αντιδράσεις σε δυο ταυτόχρονα μέτωπα, αυτό της κοινωνίας που αντιδρά, κι αυτό των δανειστών που την απορρίπτει, μια δήλωση του Πάνου Καμμένου στη real news ήρθε να πυροδοτήσει ξανά το σενάριο των εκλογών.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Ο κ. Καμμένος

δήλωσε ότι “αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο”. Οι δηλώσεις αυτές διαβάζονται ως ένα μήνυμα στους έξω, ότι τα πράγματα ζορίζουν για την κυβέρηνση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διαβάζεται όμως κι ως ένα μήνυμα στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, ότι δηλαδή ενδεχόμενη άρνησή τους να συναινέσουν στην ψήφιση των μέτρων, θα οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης και ενδεχομένως σε εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών για μια κυβερνηση που έλαβε νομιμοποίηση από το λαό τρεις φορές σε ένα χρόνο. Αποδίδει την εκλογολογία σε σχέδιο αποσταθεροποίησης ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές "μαζεύουν" τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες. Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε με συνέντευξή της στην Επένδυση, ότι η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη λαϊκή εντολή και καλεί “όσους στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις” να το ξεχάσουν. Το σενάριο των εκλογών ξορκίζουν στη Νέα Δημοκρατία που επιθυμούν να δουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να χρεώνεται όλα τα αντι-δημοφιλή μέτρα που συνδέονται με το τρίτο μνημόνιο, ενώ η Φώφη Γεννηματά, σχολίασε δηκτικά μέσω twitter το σενάριο των εκλογών που διακινήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα έγραψε: “Επιτέλους σοβαρευτείτε. Μόνο εκλογές ξέρετε να κάνετε; Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε. Η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει τα δραματικά αδιέξοδα του περασμένου καλοκαιριού”.

Από την Κρήτη ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και να σχηματιστεί νέα κυβερνηση απο την παρούσα βουλή. “Το Ποτάμι ανέκαθεν υπερασπιζόταν τη λύση μιας κυβέρνησης επαϊόντων που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνοντας ότι αυτή την κυβέρνηση, εάν κι εφόσον συσταθεί, το Ποτάμι θα τη στηρίξει. Θέση στο θέμα πήρε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι όποιος πάει τη χώρα ξανά σε εκλογές για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες θα τιμωρηθεί, ενώ εκτίμησε ότι το Μάρτιο η χώρα θα έχει Οικουμενική κυβέρνηση.

The post Με…προσάναμμα τα κυβερνητικά αδιέξοδα ξαναζεσταίνεται η σούπα των εκλογικών σεναρίων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα